Trans ve gay’lere koğuş şiddeti

Güncelleme Tarihi:

Trans ve gay’lere koğuş şiddeti
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2013 01:17

AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, BDP Adana Milletvekili Murat Bozlak ve AK Parti Adıyaman Milletvekili Mehmet Metiner Antalya L Tipi ve Antalya E Tipi cezaevlerinde incelemelerde bulundu ve bir rapor hazırladı.

Haberin Devamı

Raporda şu tespitler yer aldı:
YEMEKLER BÖCEKLİ
“1800 kişinin bulunduğu Antalya E Tipi Cezaevi heyetin gördüğü en kötü cezaevi. 25 kişilik koğuşta 36, 35 kişilik koğuşta 50 kişi kalıyor. Yemeklerde kıl ve böcek var. Sadece bir tuvalet, bir banyo bulunuyor. Fare, hamamböceği, böcek çok yaygın görülüyor. Mahkûmlar bu cezaevinde çırılçıplak aranıyor. 1600 mahkûm ve tutuklu bulunan Antalya L Tipi Cezaevi’nde mahkûmlar tuvalet önlerinde merdiven boşluklarında, hatta üst üste yatıyor.
‘Artık KADINSI DEĞİLİM’
TBMM İnsan Hakları İnceleme Komisyonu’nun inceleme yaptığı Antalya L Tipi Cezaevi’nde gay ve trans mahkûmların diğer mahkûmlarla aynı koğuşta kaldığı ve bu durumdan “Dengemiz bozuldu” diye şikâyetçi oldukları belirtildi: “Bir travesti, ‘Geldiğimde kadın görünümündeydim, şimdi öyle değilim’ diyor. Açık cezaevine gidememelerini eleştiren bir mahkûm, ‘Cinsel kimliğimizden dolayı ikinci kez ceza çekiyoruz’ diyor. Cezaevinde sadece bu koğuşta kamera yok. Mahkûmlar şiddet ve dayaktan şikâyetçi. Dayağın seslerinin dışarı yansımaması için ‘halılı oda’ uygulaması bulunuyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!