Güncelleme Tarihi:
İstanbul Kartal'da eşi ve 3 çocuğuyla birlikte yaşayan 33 yaşındaki Seyfeddin Çakmak, işçi olarak kendi halinde bir vatandaş iken 2007'de ileride hayatını altüst edecek basit bir olaya karıştı. Çakmak, kullandığı motosikletle hız limitini aşınca evine trafik cezası geldi. Ardından borcunu ödemek için vergi dairesine gitti. Cezasını ödeyen Çakmak, burada başka bir borcu olup olmadığının sorgulanmasını istedi. Yapılan sorguda Çakmak, tesadüfen kendisi adına Mersin'de hayali şirket kurulduğunu ve vergi borcu olduğunu öğrendi. Vakit kaybetmeden savcılığa giderek suç duyurusunda bulundu.
MAHKEME KAPISINDA GEÇEN HAYAT
Çakmak, ilk zamanlar tutuklanmamak için borçlarını ödedi. Ancak bir ay sonra bir bankadan ödeme ihtarı geldi. Böylece bitmek tükenmek bilmeyen ihtarlar gelmeye başladı. Çakmak adına Mersin, Niğde ve Adana'da arsa, çok sayıda araç, banka kredileri alınmıştı. 3 çocuk babası adam toplamda 1 milyon lira borçlandırılmıştı. O günden bu yana hakkında 150 dava açıldı. Mahkeme mahkeme dolaştı, sadece Niğde'ye 10 kez gitti. Çakmak, mahkemelere sunduğu belgelerle çoğundan beraat etti.
CEZAEVİNDE BİLE MAĞDUR
Bazı bankalarla icralık olan Çakmak, borçlarını ödeyemediği için 3 kez cezaevine girdi, toplam 41 gün hapis yattı. Cezaevinde olduğu sırada bile Konya'da kendi adına para çekildiğini öğrendi. Çakmak, savcılık aracığıyla Merkez Bankası, Emniyet Genel Müdürlüğü, Trafik Denetleme Müdürlüğü ve Maliye Bakanlığı'na yazı yazarak kendisini mağdur eden kişi ya da kişilerin yakalanması ve bir daha işlem yapılamaması için tedbir istedi. Çakmak'ın birçok davası ise hala devam ediyor.
'KİMLİĞİMİ HİÇ KAYBETMEDİM'
Seyfeddin Çakmak, halen çalıştığı işyerinden icralık olduğu için maaşının yarısının kesildiği söyledi. Çakmak şöyle devam etti: "Kimliğimi hiç kaybetmedim. Öğrendiğim kadarıyla dolandırıcı kimlik bilgilerimi birebir kullanıyor. Sadece fotoğrafını değiştirmiş. Beni artık hangi mahkemeden çağıracaklarını bilmiyorum. Devletin bu olaya el koymasını istiyorum. Zaten maddi durumum çok kötü. Artık kimlik bilgilerimi kullanan dolandırıcının yakalanmasını istiyorum. İstanbul dışındaki mahkemelere gitmek için ödediğim yol paramı çocuklarımın rızkından kesiyorum. Bıktım artık. Mahkeme yüzü görmek istemiyorum." (Sabah)