Toulouse saldırısının videosu var mı?

Güncelleme Tarihi:

Toulouse saldırısının videosu var mı
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2012 11:57

Fransa İçişleri Bakanı Claude Gueant, dün bir Yahudi okuluna saldırı düzenleyen ve dört kişinin ölümüne yol açan kişinin, boynuna astığı bir kamerayla saldırıyı kaydetmiş olabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Saldırının yaşandığı Toulouse şehrinde bir basın toplantısı düzenleyen Gueant, saldırganın boyunda asılı cihazı kullanarak, internette yayınlamak amacıyla saldırıyı görüntülemiş olabileceğini belirtti.

 

Bu ihtimal üzerinden hareket eden müfettişlerin, saldırganın “profili” hakkında yeni ipuçları elde ettiğini ifade eden Gueant, bununla birlikte bir tutuklamaya çok da yakın olmadıklarını da sözlerine ekledi.

 

Şüpheliyi, “Çok soğuk, çok kararlı, hareketlerinin kontrolünü çok iyi sağlayan ve sonuç itibarıyla çok gaddar biri” olarak tanımlayan Gueant, saldırganın olayı kaydetmiş olma ihtimalini değerlendirdiklerini ancak henüz böyle bir görüntü bulamadıklarını ifade etti.

 

Haberin Devamı

SALDIRILAR BAĞLANTILI MI?

Toulouse’da bulunan Yahudi okuluna dün düzenlenen saldırıda, bir hahamla birlikte okul müdürünün iki oğlu ve bir kızı hayatını kaybetmişti. Yetkililer, aynı silahın geçtiğimiz hafta Fransa’da üç askerin ölümüyle sonuçlanan saldırıda kullanılan silahın aynısı olduğunu açıkladı.

 

Bugün Fransa genelindeki okullarda, saldırının kurbanlarını anmak için bir dakikalık saygı duruşu düzenleneceği bildirildi.

 

Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ise Fransa’daki Yahudi ve Müslüman toplumlarının temsilcileriyle bir araya geldi.

 

Geçtiğimiz hafta öldürülen yine Toulouse bölgesinde düzenlenen saldırıda öldürülen Fransız askerlerinin Kuzey Afrika ve Karayip asıllı olması üzerine ırkçı ve anti-Semitist bir seri katil ihtimali gündeme geldi.

 

Saldırıların tamamında, saldırgan motosikletle kaçtı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!