Toskay: "Anayasa değişikliği tuzağına gelmeyeceğiz"

Güncelleme Tarihi:

Toskay: Anayasa değişikliği tuzağına gelmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2010 14:41

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Milletvekili Tunca Toskay, “Partimiz, AKP'nin açılım tuzağına gelmedi, anayasa değişikliği tuzağına da gelmeyecek. Bu ortam Türkiye'de sağlıklı bir anaysa değişikliği yapmaya uygun değil. Bu ortamda yapılacak olan anayasa değişiklikleri Türk milletini ve Türk toplumunu daha fazla ayrıştıracak, tansiyonu yükseltecektir” dedi.

Tunca Toskay, MHP Denizli İl Başkanlığı'na yaptığı ziyaret sırasında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Toskay, AK Parti'nin yüksek yargıyı etki altına almaya çalıştığını ileri sürerek, “AKP'nin seçimlerden sonra iktidarı kaybettiği zaman kendisinden hesap sorulacağı ve yandaş bir yargı yaratmayı amaç edindiğine dair toplumda intiba var. Bu intiba bizde de var. Partimiz, AKP'nin açılım tuzağına gelmedi, anayasa değişikliği tuzağına da gelmeyecek. Bu ortam Türkiye'de sağlıklı bir anaysa değişikliği yapmaya uygun değildir. Bu ortamda yapılacak olan anayasa değişiklikleri Türk milletini ve Türk toplumunu daha fazla ayrıştıracak, tansiyonu yükseltecektir” dedi.

MHP'nin siyasi partilerin kapatılmasıyla ilgili yeni bir düzenleme yapılmasıyla ilgili teklifini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, “Herkes işine baksın” diyerek reddettiğini hatırlatan Toskay, şöyle devam etti:
“Şimdi birden bire böyle seçime beş kala bir anayasa değişikliğinin Türkiye'nin demokratikleşme düzeyinin üst seviyeye çıkarılması endişesinden kaynaklanmadığını hepimiz biliyoruz. AKP'nin bütün yetkilileri, başta başbakan olmak üzere kendi fikrini taşımayan herkesin söylediklerini çarpıtma tevil etme ve bir gerginlik ve çatışma ortamı yaratmak için her şeyi yapıyor. Türkiye ile Ermenistan arasındaki ilişkilerinde girdikleri çıkmazın, terörü konuşulmasını istemiyorlar. Bu tartışmaları, anayasa değişikliği tartışmalarını maksatlı yapıyorlar. Bu konuda da başarılı oluyorlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!