Torpil kalktı kazanan sayısı yarıya düştü

Güncelleme Tarihi:

Torpil kalktı kazanan sayısı yarıya düştü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 16, 1998 00:00

Haberin Devamı

Adalet Bakanlığı'nın hâkim ve savcı alabilmek için ÖSYM'ye yaptırdığı yazılı sınavın sonuçları tam bir hüsranla sonuçlandı. Bakan Oltan Sungurlu, Bakanlığın 800 kişi için açtığı yazılı sınava, 4 bin 970 hukuk fakültesi mezununun başvurduğunu, 70 puan ve üstünü alarak sınavı aşan kişi sayısının ise yalnızca 496 kişi olduğunu açıkladı.

Sungurlu Hürriyet'e, ‘‘Bu bizim alacağımız hâkim ve savcı sayısının yarısı. Bir hükümet üyesi olarak bu sonuçlar beni çok şaşırttı. Peşin hükümlü bir karar vermek istemiyorum. Ama bu sonuçlara göre, ÖSYM mi çok ağır soru sordu, eğitim sisteminde mi bir yanlışlık var, mutlaka araştırılmalıdır’’ diye konuştu.

Sungurlu, kazanan adaylarının sözlü sınavının 13 Temmuz'da yapılacağını ve ikinci kez hâkim ve savcı sınavı ile icra müdürü sınavı yapılacağını açıkladı. Sungurlu,‘‘Artık torpil kalktı. Torpil dedidokuları bitti. Toplumun da tarafsız sınav yapılmasına alışması lazım’’ dedi.

İcra müdürleri sınavında da aynı sonuç yaşandı. ÖSYM'nin 400 kişi için açtığı icra müdürlüğü yazılı sınavına 2 bin 227 kişi girdi. Ancak 70 puan barajını sadece 227 kişi aştı.

Hâkim ve savcılık yazılı sınavını kazananlar Adalet Bakanlığı'nın İnternet sayfasından bugünden itibaren ilan edilecek. Bakanlığın İnternet adresi ise şöyle: http://www.adalet.gov.tr.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!