Topunuza hodri meydan

Güncelleme Tarihi:

Topunuza hodri meydan
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 1998 00:00

Haberin Devamı

Başbakan Mesut Yılmaz, muhalefetin gensorularına çok sert yanıt vererek, ‘‘Gücünüz yetiyorsa, varın düşürün hükümeti. Hepinize, topunuza hodri meydan diyorum’’ dedi. Yılmaz, ‘‘Pislikle savaşanların üzerine sıçrama riskini de gözönünde bulundurmaları’’ gerektiğini söyledi.

Başbakan Mesut Yılmaz, hükümeti hakkında gensoru veren muhalefete ‘‘Hodri meydan’’ çekti. Yılmaz, ‘‘Gücünüz yetiyorsa, varın düşürün hükümeti. Hepinize, topunuza hodri meydan diyorum’’ dedi. Yılmaz, CHP Lideri Deniz Baykal'a da çattı ve ‘‘Mafya ile işbirliği içinde olduğunu bile bile oturup onunla 1.5 saat sohbet edenler, şimdi benden hesap sormaya kalkıyorlar’’ dedi. Yılmaz, ‘‘Pislikle savaşanların üzerine sıçrama riskini de gözönünde bulundurmaları’’ gerektiğini de söyledi. Yılmaz, Suriye ile savaşı göze alıp terörist örgütün başı Abdullah Öcalan'ın ininden çıkardıklarını ve bu şekilde ele geçmesini sağladıklarını da vurguladı.

Yılmaz, Ankara Hastanesi Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nin açılışını yaptı. Burada yaptığı konuşmada hükümeti düşürmek isteyenlerin bir şeyi bilmeleri gerektiğini kaydeden Yılmaz, şöyle dedi:

‘‘Beni yıldıramazsınız. ANAP'ı yolundan döndüremezsiniz. Biz bu yola baş koyduk. Bu yolda sonuna kadar devam edeceğiz. Eğer bütün bunları baştan göze almasaydık zaten yola çıkmazdık. Şimdi diyorum ki, varın düşürün hükümeti. Ondan sonra nasıl olsa milletin önüne çıkacağız. Asıl millet size ondan sonra ne diyecek, hep beraber göreceğiz.’’

Her sözlerine sahip çıkarak bir yandan bölücü terörle, diğer yandan da mafya ve irticayla mücadele ettiklerini belirten Yılmaz, ‘‘Sadece dağdaki eşkıyayla savaşmadık. Şehirlerdeki kravatlı eşkıyayla da savaştık’’ dedi. Hükümet olarak her türlü pisliğe savaş açtıklarını belirten Yılmaz, konuşmasının bu bölümünde Baykal'a çattı ve şöyle dedi:

‘‘Pislikle savaştığınız zaman onun üstünüze sıçramaması mümkün değil. Ama onu da göze aldık. Şimdi bizden hesap sormaya kalkıyorlar. Millete çıkıp hesap vermesi gerekenler, mafya ile işbirliği halinde olduğunu bile bile, oturup onunla 1.5 saat sohbet edenler, şimdi benden hesap sormaya kalkıyorlar. Kanunsuzluğu, adaletsizliği öğrendiği anda onu adalete intikal ettirmekle yükümlü olanlar, üstelik de bu memleketi idare etmeye talip olanlar, şimdi hükümeti devirmeye çalışıyorlar. Hayatında hiçbir hizmete imza atmamış olanlar, bu memlekette taş üstüne taş koymamış olanlar, şimdi hükümeti yıkmaya çalışıyorlar. Burada Türkiye'nin kalbinden sesleniyorum. Gücünüz yetiyorsa, varın düşürün hükümeti. Hepinize, topunuza hodri meydan diyorum.’’

SAVAŞI GÖZE ALDIK Yılmaz, dünyadaki çağdaş ülkelerde uygulanan sağlık teknolojisini Türkiye'ye getirmeye çalıştıklarını kaydetti. Dün yaptığı açılışlar ile bugün Kayseri, Niğde ve Nevşehir'deki temel atma törenlerine ilişkin bilgi veren Yılmaz, şunları söyledi:

‘‘Peki bu hizmetleri yaptık da başka şeyleri yapmadık mı? ‘Şehitlerin kanı yerde kalmayacak' dedim. Kaldı mı? Eşkıyanın başı acaba gelip kendiliğinden mi teslim oldu? ‘Ben 30 bin insanı öldürdüm, şimdi nedamet duyuyorum, teslim oluyorum' mu dedi? Acaba bundan aylar önce ilk defa olarak savaşı bile göze alarak Suriye'ye meydan okumasaydık, o katil, o insanlık dışı varlık o ininden çıkar mıydı?’’

Baba Hasan'a kazandırdı

Türkiye Jokey Kulübü'nün düzenlediği Cumhurbaşkanlığı Kupası at yarışlarında Başbakan Mesut Yılmaz'ın oğlu Hasan, 1'inci gelen atı doğru tahmin edince, 17 milyon 500 bin lira kazandı. 75. Yıl Ankara Hipodrumu dün Cumhurbaşkanı Demirel ve Başbakan Mesut Yılmaz'ın katıldığı törenle açıldı. Hipodrumda ilk olarak 75. Yıl koşusu yapıldı. Bu koşuyu ‘Babayıldız’ isimli at kazandı. Yılmaz, hipodruma oğlu Hasan ile birlikte geldi. Hasan, Cumhurbaşkanlığı koşusu için 6 numaralı at üzerine 5 milyon liralık bahis oynadı. Koşu başladığında heyecandan yerinde duramayan Hasan, oynadığı atın kazanmasıyla sevinçle havaya zıpladı. Kazandığı 17 milyon 500 bin lira ise hipodrumdan ayrılmak üzereyken bir görevlinin koşarak arabaya yetişmesiyle Hasan'a iletildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!