Topunu almak istedi kol ve bacağından oldu

Güncelleme Tarihi:

Topunu almak istedi kol ve bacağından oldu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2008 17:20

Sivas'ta, kaçan topunu almak için çıktığı elektrik trafosunun çatısında akıma kapılan 16 yaşındaki gencin, kolu ve bacağı yapılan cerrahi operasyonla kesildi.

Alınan bilgiye göre, Mimar Sinan İlköğretim Okulu'ndan bu yıl mezun olan Ferhat Şimşek (16), yaklaşık 20 gün önce akşam saatlerinde arkadaşlarıyla birlikte Diriliş Mahallesindeki evlerinin yakınlarındaki parka gitti.

Burada futbol oynayan çocuklara katılan Şimşek'in vurduğu plastik top, parkın yanındaki elektrik trafosunun çatısına düştü. Topu almak için trafonun çatısına çıkan Şimşek, burada elektrik akımına kapıldı.

Elektrik çarpmasının etkisiyle panikleyerek çatıdan aşağıya atlayan Şimşek, olay yerine gelen sağlık ekipleri tarafından ambulansla Sivas Devlet Hastanesine kaldırıldı. Buradaki ilk müdahalenin ardından Cumhuriyet Üniversitesi Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesine sevk edilen Şimşek, hastanenin plastik cerrahi servisinde tedavi altına alındı.

Sağ kol ve bacağında elektrik çarpmasına bağlı birinci derece yanıklar oluşan Şimşek, plastik cerrahi servisinde görevli doktorlarca 3 kez ameliyat edildi. Doktorların tüm çabalarına rağmen tedaviden sonuç alınamayınca, Şimşek'in sağ kolu dirseğin altından, sağ bacağı ise diz kapağının altından kesildi.

-RÜYALARINA GİRİYOR-

Ferhat Şimşek, yaptığı açıklamada, olayın şokunu hala yaşadığını, geceleri elektrik çarpması anı ile ilgili rüyalar gördüğünü söyledi.
Olay günü çocuklarla birlikte futbol oynamaya başladıklarını, futbol oynadıkları sırada topun trafonun çatısına gittiğini ifade eden Şimşek, topu almak istemediğini, ancak topun sahibi olan çocuğun annesi olduğunu tahmin ettiği bir kadının “tehdidi ve baskısı” üzerine bir tatsızlık çıkmaması amacıyla trafonun çatısına çıktığını öne sürdü.

Topu aşağıya attıktan sonra, çatıda elektrik akımına kapıldığını, o an öldüğünü zannettiğini ifade eden Şimşek, çarpmanın ardından 3,5 metre yükseklikteki trafonun çatısından aşağıya atladığını belirtti.

Kesilen bacağı ve kolunun yerine protez bacak ve kol monte edilmesinin planlandığını anlatan Şimşek, yürümeyi hayal ettiğini söyledi.

İletişim Meslek Lisesinde eğitim görmek, gazeteci veya radyocu olmak istediğini ifade eden Şimşek, bu olay yüzünden okula kaydını yaptıramadığını kaydetti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!