Toprak ev üstlerine çöktü

Güncelleme Tarihi:

Toprak ev üstlerine çöktü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 2008 00:00

Gaziantep’in Oğuzeli İlçesi’ne bağlı Ezo Gelin’in mezarının da bulunduğu Dokuz Yol Köyü’nde önceki gece 7 kişilik Çalışkan Ailesi’nin oturduğu yığma ev yağmurda çöktü.

Derin uykudayken enkaz altında kalan Şevket (3) ile ablası Hatice Çalışkan (7) yaşamlarını yitirdi. Anne Emine Çalışkan (26), çocukları Veli (5) ve Yeliz (9) ise yaralandı. Baba Mustafa Çalışkan (30) ise çatırtı sesleri ile birlikte kendini dışarı atarak kurtuldu. Başka bir köydeki dedesinin yanında kalan Ahmet (11) ise faciayı yaşamadı. Olayın şokunu üzerinden atamayan baba Çalışkan, çökmeyle ilgili kendisine soru soranlara, "Aklım başımda değil" diyerek cevap veremedi. Olay yerine gelen Oğuzeli Kaymakamı Remzi Demir, yağmur nedeniyle köydeki bazı evlerin hasar gördüğünü, hasar tespit çalışmalarının yapılmaya başlandığını, zarar görenlere maddi yardım yapılacağını söyledi.

İki kardeş enkazın altında can verdi

Aşırı yağış sonrası bir anda çöken toprak evin enkazı altında kalan 3 yaşındaki Şevket ile 7 yaşındaki ablası Hatice Çalışkan yaşamlarını yitirdi. Anne ile diğer iki çocuğu yaralı kurtulurken, dışarı kaçan baba yara almadan kurtuldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!