Top modeller için emeklilik zamanı

Güncelleme Tarihi:

Top modeller için emeklilik zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 1998 00:00

Haberin Devamı

Zayıflığı ile ünlü manken Kate Moss'un ‘‘Artık yetti’’ diyerek bir psikiyatri kliniğine yatmasından sonra, tüm gözler podyum dünyasına çevrildi. ‘‘Aşırı çalıştım ve aşırı eğlendim’’ diyerek içinde bulunduğu ruh halini gözler önüne seren Kate Moss, bu durumdaki tek manken değil. Dünyanın en büyük makenlik ajanslarından Elite'in patronu John Casablancas ‘‘Kate Moss'un kliniğe yatmasıyla, süper modellerin devri de bitmiş oldu. Bu işe bir son verilmesinden çok memnunuz’’ diyor.

TOP modellere şöyle bir baktığınızda sadece Claudia Schiffer ile Naomi Campbell'in artık bu branşta iyi iş yaptığını görebilirsiniz. Diğerleri için yaprak dökümü başladı bile. Zaten bir çoğu da yaş sınırına dayandı. 34 yaşındaki Elle MacPherson, iç çamaşırı satarken bir yandan da Biotherm ürünlerinin reklamına ağırlık veriyor. 29 yaşındaki Christy Turlington New York Üniversitesi'nde sanat okuyor, arada bir sadece Calvin Klein ve Maybeline kozmetik ürünleri için modellik yapıyor. Kristen MacMenamy ise toptan yok oldu.

32 yaşındaki Cindy Crawford, geçtiğimiz günlerde Playboy'a soyundu. Bu da mankenlik dünyasıyla bir tür vedalaşma olarak yorumlandı. Gerçi Crawford'un kozmetik devi Revlon'la hala anlaşması var ama o televizyon ve film dünyasında da şansını denemeye kararlı. MTV için uzun bir süre moda şovu hazırlayan Cindy, daha sonra da ‘‘Fair Game’’ adlı filmde rol aldı. Son televizyon denemesi ‘‘Cindy ile seks’’ adlı şovu ise eleştiri borbardımanına tutuldu. Bir zamanlar 10 bin dolardan aşağısı için yataktan bile çıkmam'' diyen 33 yaşındaki Kanadalı manken Linda Evangelista, geçtiğimiz günlerde Portekiz'deki moda haftasında yüzü gözü şiş olduğu ve sanki yıkılacakmış gibi yürüdüğü için 100 bir dolarlık ücretinin bir bölümünü iade etmek zorunda kaldı.

BIKKINLIK GELDİ

Bu arada hepsinin depresif tavırları da gündemde. Campbell'in, telefon ahizesiyle asistanının kafasına vuruşu, onun da bu yüzden 2 milyon dolarlık tazminat davası açması ne ilk ne de son vukuatlardan...

Casablancas ‘‘Bir süre her şey eğlendiriciydi ama gün geliyor bunlar insanı bıktırıyor. Mankenler ya geç geliyordu ya da hiç gelmiyordu. Ajans çalışanlarına, basın mensuplarına ve hatta müşterilere bağırıyorlardı. Kendi kendilerini bıçakladılar’’ diyerek dert yanıyor.

Ancak artık Cameron Diaz ve Oprah Winfrey gibi kadınlar Vogue'un kapaklarını süslemeye başladığından, Jennifer Lopez gibi oyuncular şampuan reklamlarında yer aldığından beri, hiç kimse bu süper kadınlara muhtaç değil.

Kate Moss, bu dünyaya ancak 10 yıl dayanabildi. Priory Klinik'te artık ‘‘sükunet ve barış’’ı bulmak istediğini söyleyen Moss ‘‘Hayatımla mutlu değildim. Bu yüzden ona yeniden çeki düzen vermek istiyorum’’ diyor.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!