’Tombalacık Halime’ türküsü profesörün başına iş açtı

Güncelleme Tarihi:

’Tombalacık Halime’ türküsü profesörün başına iş açtı
Oluşturulma Tarihi: Mart 03, 2009 00:00

Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm, bir elinde çay bardağı ile koridorda yürürken, "Tombalacık Halimem" türküsünün "Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi, Sen bu işin sonunu düşünmedin mi" nakaratını ıslıkla çaldı. Prof. Kuruüzüm hakkında bu nedenle soruşturma açıldı.

AKDENİZ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) öğretim üyesi Prof. Dr. Orhan Kuruüzüm hakkında, koridorda elinde çay bardağı ile yürürken meşhur Bolu-Mengen türküsü ’Halimem’in ’Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi / Sen bu işin sonunu düşünmedin mi’ melodisini ıslıkla çaldığı gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Dört soruşturma

İİBF’de yaklaşık 15 yıldır görev yapan Prof. Kuruüzüm hakkında yeni rektör döneminde açılan soruşturma sayısı, son açılanla birlikte dörde yükseldi. Prof. Kuruüzüm hakkında iki kez fakültenin üye seçim toplantılarına katılmadığı gerekçesiyle, bir kez de fakültenin dekanı Prof. Dr. Şafak Aksoy hakkında ’paraşütle inmiş dekan’, ’çapsız’ ve ’dekan müsveddesi’ dediği iddiasıyla soruşturma açılmıştı.

İki kez kınama, bir kez de maaş kesintisi cezası verilen Prof. Kuruüzüm hakkında, bu kez de koridorda elinde çay bardağı ile ıslık çaldığı gerekçesiyle rektörlük tarafından soruşturma açıldı. Prof. Kuruüzüm’den, ’çay bardağı ile koridorda yürürken ıslık çalma’, ’ıslık çalmaya devam ederek odasına girme’ suçlamaları ile soruşturma açılarak savunması istendi.

Rektör sebep açıklamadı

Prof. Kuruüzüm’ün, soruşturmaya neden olan ıslıkla meşhur Bolu türküsü ’Kiraz Aldım Dikmeden Halimem’in, ’Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi. Sen bu işin sonunu düşünmedin mi’ nakaratını söylediği belirtildi. Kuruüzüm’e bu soruşturma kapsamında ayrıca, ’fakülte içinde ve resmi toplantılarda olumsuz davranışlarda bulunma’, ’meydan okuma’ ve ’dekan vekilinin hitaplarına cevap vermeme’ gibi suçlamalar da yöneltildi.

Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İsrafil Kurtcephe ise hukuki bir sürecin yaşandığını belirterek, soruşturmayla ilgili açıklama yapamayacağını söyledi.

Halime’ye yakılan ama Hoca’yı yakan türkü

Kiraz aldım dikmeden,

Halime’m dallarını bükmeden.

Bir armağan ver bana,

Halime’m ben gurbete gitmeden.

*

Tombalacık Halime’m yar başına gel,

Ben gidiyorum Bolu’ya düş peşime gel.

*

Ocak başında kaldım,

Halime’m ince fikire daldım.

Kapılar açılırken,

Halime’m seni geliyor sandım.

*

Alçaklara kar yağıyor üşümedin mi

Sen bu işin sonunu düşünmedin mi
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!