Tokyo Senfoni 55. yılını Türkiye'de kutluyor

Güncelleme Tarihi:

Tokyo Senfoni 55. yılını Türkiyede kutluyor
OluÅŸturulma Tarihi: Temmuz 16, 2001 14:01

Her kuruluş yıldönümünde dünyanın çeşitli ülkelerine turneler düzenleyen Tokyo Senfoni Orkestrası'nın bu akşam İzmir Efes Antik Tiyatro'da vereceği konser hava muhaletefi nedeniyle İsmet İnönü Kültür Merkezi'ne alındı. Konserin geliri, depremzede öğrencilere verilecek.

Haberin Devamı

Dünyanın sayılı klasik müzik orkestralarından biri olan Tokyo Senfoni Orkestrası, kuruluşunun 55'nci yılını kutlamak üzere eylül ayında Türkiye'ye geldi.

Orkestra, 100 kişilik tam kadrosuyla çıktığı bu turne kapsamında, 4 Eylül ile 8 Eylül tarihleri arasında müzikseverlerle buluşacak. Tokyo Senfoni Orkestrası, İstanbul'dan başlayacağ programını İzmir ve Antalya'da sürdürecek. Orkestra, 12 Eylül'de de Ankara'da depremzedeler yararına bir özel konser verecek.

Kültür Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı ve Japon Büyükelçiliği'nin ortaklaşa düzenlediği konserlerin müzik direktörlüğünü piyanist Hüseyin Sermet üstleniyor. Turne nedeniyle Japonya'dan Türkiye'ye özel turlar da düzenlenecek.

Orkestrayı, Türkiye konerlerinde ÅŸefler Kazuyoshi Akiyama ve Naoto Otomo yönetecek. Soprano Yelda Kodallı ile flütist Philippe Bernold ise konserlere solist olarak katılıyor.Â

Haberin Devamı

HER YIL DÖNÜMÜ BAŞKA BİR ÜLKEDE

Tokyo Senfoni Orketrası 1946 yılında kuruldu. Orkestranın repertuarında klasik, romantik ve çağdaş eserleri yeralıyor.

Dünyanın önemli kültür sanat merkezlerinde konserler veren orkestra, David Oistrakh, Wilhelm Kempf, Jean Pierre Rampal, Jose Carreras gibi dünyaca ünlü sanatçılara eşlik etti.

100 kişilik müzisyen kadrosuna sahip olan Tokyo Senfoni Orkestrası kuruluş yıldönümlerini dünyanın çeşitli ülkelerinde kutluyor. 30'ncu kuruluş yılını ABD, Kanada ve Mesika'da, 40'ncı yılını Çin'de, 45'nci yılını da İngiltere ve ABD'de kutlayan orkestra, 55'nci kuruluş yıldönümü için Türkiye ve İtaya'yı tercih etti.

KONSER PROGRAMI

6 Eylül
Åžef: Naoto Otomo
Solist: Philippe Bernold (Flüt)
Program: Hüseyin Sermet, Mozart, Brahms
İzmir İsmet İnönü Sanat Merkezi

8 Eylül
Åžef: Kazuyoshi Akiyama, Naoto Otomo
Solist: Yelda Kodallı (Soprano)
Program: Çaykovski, Berlioz, Donizetti, Bellini, Verdi, Çaykovski
Antalya Aspendos Antik Tiyatro

Bilgi için
(0 212) 257 89 19
(0 212) 257 87 27

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!