Tokatçı Nazi sırra kadem bastı

Güncelleme Tarihi:

Tokatçı Nazi sırra kadem bastı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2012 00:00

Yunanistan’da 17 Haziran’da düzenlenecek seçimler öncesi tansiyon yüksek. Neo-Nazi eğilimli, ırkçı Altın Şafak partisi milletvekili adayı ve sözcüsü İlias Kasidiaris dün bir televizyonun sabah programında iki sol parti milletvekili adayına saldırdı.

Haberin Devamı

Seyircileri şoke eden olay Radikal Sol Koalisyon milletvekili Rea Duru’nun, Atina’da 2007 yılında Yunanlı bir öğrenciyi dövmek ve ruhsatsız silah taşımaktan hakim önüne çıkan Kasidiaris’e “O dava ne oldu” demesiyle başladı.

Kasidiaris, “Özel konuları ne karıştırıyorsun” diye tepki gösterirken, Duru, “Ülkeyi 500 yıl geriye götürüyorsunuz” dedi. Bunun üzerine çileden çıkan Kasidiaris, “Ulan ben senin ne numara olduğu biliyorum” diyerek bardağındaki suyu fırlattı. Kasidiaris kendisine “Git ulan buradan” diye çıkışan Komünist Partisi milletvekili Liana Kanelli’ye de üst üste üç tokat attı. Canlı yayına ara verilip reklamlara geçildiğinde Kasidiaris, sunucu Yorgo Papadakis’e ve gazeteci Andonis Delotolas’a da saldırdı. Stüdyoda kilitlendiği odanın kapısını kırıp kaçan Kasidiaris hakkında savcılık tutuklama emri çıkardı. Kasidiaris, 48 saatlik süresi bulunan suç üstü mahkemesine çıkmamak için sırra kadem bastı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!