TNT Ekspres Türkiye’den myTNT hizmeti

Güncelleme Tarihi:

TNT Ekspres Türkiye’den myTNT hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2006 00:00

Müşterilerine sunduğu kaliteli ve geniş hizmet yelpazesiyle sektörde dikkat çeken TNT Ekspres Türkiye, yeni İnternet hizmeti myTNT’yi müşterilerinin kullanımına sunarak sektöründe bir ilke daha imza attı. Bu uygulamayla gönderilerini bilgisayar ortamında hazırlamak isteyen TNT Ekspres Türkiye müşterileri www.tnt.com.tr adresine girerek sadece “myTNT” linkini tıklamaları yeterli olacak.

Haberin Devamı

www.tnt.com.tr İnternet adresi üzerinden çalışan bir program olan myTNT linki için herhangi bir kurulum ve yükleme yapması gerekmiyor. myTNT linkini tıklayarak; kayıt formununun doldurulması yeterli. Form doldurulurken TNT müşterileri e-mail adresi formatında bir kullanıcı adı ve şifre belirliyor. e-mail olarak belirlenen kullanıcı adı aynı zamanda müşteri ile iletişim adresi olarak kullanılıyor.

 

Daha sonra kayıt formu TNT’ye ulaşıyor ve müşteri abone numarası ile bilgileri kontrol edilerek, onay veriliyor. Müşteriye hesabının onaylandığına dair mail gönderiliyor ve o andan itibaren müşteri İnternet erişimi olan herhangi bir bilgisayardan, kullanıcı adı ve şifresini yazarak myTNT’ye giriş yapabiliyor.

 

Haberin Devamı

myTNT uygulamasında müşteriler konsimento ve fatura çıkışını alabiliyor. Ayrıca müşterinin adres defteri ve gönderi bilgileri TNT’nin sunucularında bulunduğu için kaybolma riski bulunmuyor. myTNT’den verilen gönderi talimatıyla birlikte sistem aynı zamanda verilen kurye çağrısı ile ilgili müşteriye adres bilgileri, toplama saati, referans numarasının bulunduğu e-mail gönderiliyor.Bunların yanı sıra müşteriye sağlanan kolaylıklardan sadece bir kaçı; program sayesinde TNT Express konşimentolarını hızlı ve hatasız bir şekilde oluşturuluyor, gönderiler matbu harflerle oluşturulduğundan el yazısından kaynaklanan okunamama problemleri yaşanmıyor, konşimentolar elektronik ortamda üretildiğinden dolayı gönderi detaylarının (posta kodu, şehir veya adres detaylari gibi..) yanlış yazılmasına imkan vermiyor,gönderilerin arşivini tutuyor ve geçmiş gönderilere ulaşmak daha kolay oluyor. Önceki gönderiler yeniden yazdırabiliyor.

 

Müşterilerin toplama için kurye çağrı talepleri kuryelere bildiriliyor. Böylece hiç bir telefon görüşmesine gerek kalmadan İnternet üzerinde kurye çağırarak gönderilerek TNT’ye teslim ediliyor. Ayrıca aynı firmada birden fazla kullanıcı adlarımyTNT’ye erişebilir, isterlerse adres defterini ve yapmış oldukları gönderi bilgilerini ortak olarak kullanabilirler.

 

Haberin Devamı

Kapıdan kapıya hızlı kurye taşımacılığı sektörünün en hızlı ve en güvenilir isimlerinden biri olan TNT Ekspres, 200’ün üzerindeki ülkedeki 900 depo ve dağıtım merkezi aracılığıyla, haftada yaklaşık 3.5 milyon adet gönderi taşıyor. Dünya çapında 19 binden fazla kara taşıtı ve 43 hava taşıtından oluşan güçlü ulaşım filosuna ve Avrupa'daki en geniş teslimat altyapılarından birine sahip.

Sektörde insana yaptığı yatırımlarla küresel ün kazanan ilk şirket olan TNT Ekspres’in 2005 yılı cirosu 10 milyar 105 milyon Euro olarak açıklandı. TNT, aynı zamanda Birleşmiş Milletler Dünya Gıda Programı’nın en büyük kurumsal sponsoru konumunda bulunuyor. TNT, Dow Jones Sürdürülebilir Endeksi’ne (DBSI) girdiği ilk yılda kendi alanında en yüksek puanı elde ederek endekste sektör lideri oldu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!