Güncelleme Tarihi:
Yedi yıl önce Satürn'ün Titan uydusunu yakından incelemek amacıyla uzaya gönderilen Cassini uzay aracı 4 milyar kilometre yol kat ettikten sonra 14 Ocak'ta beraberindeki Huygens sondasını Titan'ın yüzeyine paraşütle indirecek. Huygens Titan'ın yüzeyinde çeşitli deneyler yaparken, Cassini Satürn'ün diğer uydularını turlamaya devam edecek.
DÜNYA'DAN DA DİNLENEBİLECEK
Huygens sondasında çok da ünlü olmayan iki Fransız müzisyenin, Julien Civange ve Louis Haeri, bestelediği dört şarkıdan oluşan 14 dakikalık bir CD de var. Uzayın derinliklerinde çalınacak olan bu şarkılar Dünya'dan 21 Aralık'tan itibaren (www.music2titan.com) adresindeki Web sitesinden de dinlenebilecek. Siteden, uzay seferi de adım adım izlenebilecek. Titan'a inme işleminin başlamasıyla rock parçaları da çalınmaya başlayacak.
Müzisyen Civange, projeyle ilgili olarak, “ESA, uzay seferini sanatsal bir ürünle süslemek, insanoğlunun bilinmezlik içinde iz bırakmasını sağlamak ve muhtemel uzaylılara işaret göndermek istiyordu” dedi. Gerçek bir uzay seferinde yer alarak çocukluk düşlerini gerçekleştirdiklerini ifade eden genç müzisyen “Müthiş bir şey... Yaratıcılıkta esas, yeni ifade yolları bulmaktır. Şimdi yolumuz dimdik uzaya uzandı” diye konuştu
ŞARKILARIN HER BİRİ AYRI TELDEN ÇALIYOR
ESA'isteği üzerine müziysenlere dört şarkıyı da sözsüz olarak besteledi. “Lalala” adını taşıyan ilk şarkı temel rock akorlarını içeriyor. Şarkı, ESA'nın verdiği fotoğraflardan ilham alınarak hazırlanmış. “Bald James Deans” adlı ikinci parça Huygens ve Cassini'nin Noel arefesinde birbirlerinden ayrılışını simgeliyor. Daha sanatsal bir yapıya sahip olan “Hot Time” ise Titan'ın fethine gönderme yapıyor. Melankolik havadaki sonuncu şarkı “No Love” ise uzay yolculuğunun anlamını sorguluyor.