Titanic’te kim kimdir

Güncelleme Tarihi:

Titanic’te kim kimdir
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1998 00:00

Haberin Devamı

Kanadalı yönetmen James Cameron'un 14 dalda Oscar'a aday olan ‘‘Titanic’’ filmi, tüm dünyada hasılat rekorları kırarken, Alman Bunte Dergisi, son sayısında filme konu olan kahramanların gerçek öykülerini araştırdı.

Molly Brown, facianın en şaşırtıcı tiplerinden biriydi. Bir kız annesi olan Brown, 4 yıldır kocasından ayrı yaşıyordu. Kurtarıldığında en şık yolculardan biriydi. Molly Brown, kendisiyle birlikte kurtarılan dümencibaşı Robert Hichens'ı, gemiden dökülen insanları toplamayı reddedince onu tokatlamaya kalkmıştı.

Gemi batarken modacı Sir Cosmo Duff Gordon, karısı Lady Lucy ve sekreterleriyle rüşvetle aldığı bomboş bir cankurtaranda faciayı izliyordu. Yüzlerce kişi okyanusun buz gibi soğuk sularında hayatta kalmak için mücadele verirken, Lady Lucy ‘‘Güzelim moda koleksiyonumuz batıyor’’ diyecek kadar budalaydı. Gordon'ları sosyete affetmedi. Kimse ‘‘katil modacılardan’’ alışveriş yapmak istemedi ve çift iflas etti. Filmde Gordonları Rosalind Ayres ve Martin Jarvis oynadı.

MUMYANIN LANETİ

Geminin en zengin yolcusu John Jacob Astor, 19 yaşındaki hamile karısı, hemşireleri ve 3 köpeği için 90 bin marka bir kamara-suit kiralamıştı. Kimine göre Titanic'in batışında Astor'un da dolaylı rolü vardı. Astor, Titanic'te Mısır'dan çalınmış bir mumya taşıyordu. Kimine göre Titanic'i firavunların gazabı batırdı, en azından yoluna bir buzdağı çıkardı.

Ölümü konyak ve puro içerek karşılayan Benjamin Guggenheim, evli ve üç çocuk babasıydı, ama Titanic'e ‘‘Bayan Guggenheim’’ olarak tanıştırdığı Parisli sevgilisi Leontine Aubart ile binmişti. Ölümü konyak ve puro içerek yıldızların altında karşıladı. Kurtarılanlar New York'a ulaştığında bir başka trajedi yaşandı. Herkes Leontine Aubart'ı Bayan Guggenheim olarak karşıladı, ancak gerçek Bayan Guggenheim da rıhtımdaydı.

Ida Straus, 63 yaşında, 6 çocuk annesiydi. Kocası Isidor ise 67 yaşındaydı. 41 yıldır evliydiler ve birbirlerine olan sevgilerinden dolayı yaş günlerini bile aynı günde kutluyorlardı. Cankurtaran botları hazırlandığında Ida, kocasını bulamadığı için tek başına gitmeyi reddetti. Ida sandaldaki yerini ve kürk mantosunu oda hizmetçisine bırakarak, kocasını aramaya başladı. Ida, Isidor'u bulduğunda tüm kurtarma sandalları gitmişti.

Buzdağı batıramadı

Filmde Kathy Bates tarafından canlandırılan Molly Brown, facianın en şaşırtıcı tiplerinden biriydi. Olay sırasında 45 yaşında olan Brown, 18 yaşında bir altın madeni sahibiyle evlenmişti. Kocası kendinden 13 yaş büyüktü. Gazeteler, ertesi gün onun için ‘‘Buzdağının bile batıramadığı kadın’’ diye başlık attı.

Facianın kaptanı

Filmde bernard Hill'in canlandırdığı Edward John Smith, miçoluktan kaptanlığa yükselmiş, dünyanın dört bir yanını gezmiş bir deniz adamıydı. Uzun mesafeli yolculuklarda ustaydı. 62 yaşındaki kaptan Titanic'ten önce onun kızkardeşi Olimpia'ya kaptanlık etmişti.

Konyak içti

Benjamin Guggenheim, Amerikalı zengin bir işadamıydı. Sevgilisini cankurtaranlara yerleştirdi. Sonra da konyak ve puro içerek yıldızların altında ölümü bekledi.

Katil modacı

Londralı modacı Sir Cosmo Duff Gordon, gemi mürettebatına 500 dolar rüşvet vererek kendilerinden başka kimsenin cankurtaran sandalına alınmamasını sağlamıştı. Karısı Lady Lucky’le birlikte mahkemede aklandı ama sosyete onları affetmedi.

En zengin yolcu

47 yaşındaki John Jacob Astor, geminin en varlıklı yolcusuydu. Sadece New York'taki Waldorf Astoria Oteli'ne o zamanlar 87 milyon dolar (şimdilerde 1.1 milyar dolar) değer biçiliyordu.

Büyük aşk

Isidor ve Ida Straus'un aşkları, filmlere konu olacak kadar ilginçti.Carnegie Hall'da yapılan cenaze törenlerine 6 bin kişi katıldı.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!