Mutlu KOSER / İSTANBUL
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 19, 2004 11:53
Hostes Aslı Gorgun, meme kanseri olan 13 yaşındaki kedisi Tırmık’a eksik ve yanlış tedavi uygulayarak ölümüne neden oldukları gerekçesiyle Anatolia Hayvan Hastanesi'ne beş milyarlık tazminat davası açtı.
Gorgun, Tırmık’a eksik ve yanlış tedavi uygulayarak ölümüne neden oldukları gerekçesiyle Anatolia Hayvan Hastanesi veterinerleri Prof.Dr. Erdem Acar ve Suhat Eren hakkında beş milyarlık tazminat davası açtı.
Prof. Dr. Erdem Acar, insanla kıyaslandığında 80-90 yaşında olan Tırmık’a uyguladığı tedavinin bilimsel literatüre uygun olduğunu söyledi.
ASLI Gorgun, Kadıköy 2’nci Asliye Hukuk Mahkemesi’ne açtığı tazminat davasında, rahatsızlık geçiren Tırmık’ı iki yıl önce Şaşkınbakkal’daki Anatolia Hayvan Hastanesi’ne götürdü. Röntgen ve kan tahlilleri sonunda karaciğer fonksiyonları bozuk olduğu tespit edilen Tırmık’ın ameliyatla yumurtalıkları alındı. Ameliyattan bir süre sonra Tırmık’ın memelerinde oluşan yumrular nedeniyle aynı hastaneye gittiğini söyleyen Aslı Gorgun, yaşadıklarını şöyle anlattı:
‘Meme tümörü tesbit edilen Tırmık 22 Aralık 2002 tarihinde ameliyat edildi. Biyopsi sonucu tümörün kötü huylu olduğu ortaya çıktı. Hemen tümörü aldılar. Her yeni tümör oluşumunda Tırmık ameliyata alındı. Tırmık üç kez meme ameliyatı oldu. Doktorlar kemoterapi yapmaya gerek görmedi’ dedi.
Tümörler karaciğerine ve kalbine sıçrayınca geçtiğimiz mayıs ayında yaşamını yitiren Tırmık’ı ölümünden bir ay önce başka veterinere götürdüğünü söyleyen Gorgun, ‘Bu tür vakalarda, diğer organlara sıçramaması için kanserli memeyle birlikte kansersiz memelerin de tek ameliyatla alınması gerektiğini söylediler. Fakat Anatolia Hastanesi tek ameliyat yerine daha fazla para kazanmak için tümör çıktıkça ameliyat yaptı. Tırmık, mesleki yetersizlik, ihmal, ilgisizlik ve ticari kaygılar sonucu acı çekti ve öldü’ dedi. Görgün, davayı kazanması durumunda alacağı parayı hayvanlar için harcayacağını da sözlerine ekledi.
Tırmık’ın sorunlarıyla ilgilenen Prof. Dr. Erdem Acar ise Gorgun’un suçlamalarına şöyle yanıt verdi:
‘Tırmık, 80- 90 yaşındaki bir insan kadar yaşlıydı. Tıbben o yaştaki bir kediye kemoterapi uygulanması tavsiye edilmez. Çünkü bu kedinin vücut direncini azaltır. Yaşamını kısaltır. Tırmık’ın kanserli olduğu anlaşılan memesi ameliyatla alındı. Bir ameliyatttan sonra diğer memelerin alınmasına gerek görülmedi. Diğerlerine de sıçrar düşüncesiyle bütün memelerin alınmasına operatör karar verir. Karaciğer fonksiyonu bozukluğu olan Tırmık’a kemoterapi yapamazdık. Aslı Hanım’a yapılan tedavilerle ilgi bilgi verdim. Ameliyatlar için de imzalı kağıt aldım. Neden dava açtı anlamadım.’