Tetra Pak'tan geri dönüşüm rekoru

Güncelleme Tarihi:

Tetra Paktan geri dönüşüm rekoru
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 08, 2007 12:36

Tetra Pak, dünyanın her tarafında sürdürdüğü geri dönüşüm kampanyaları ile rekor bir katılıma ulaşarak, 21 milyar adet içecek kartonunun geri dönüşümünü sağladı.

Tetra Pak 2007 Çevre ve Sosyal Sorumluluk Raporu yayınlandı. Rapora göre Tetra Pak, dünyanın her tarafında sürdürdüğü geri dönüşüm kampanyaları ile rekor bir katılıma ulaşarak, 21 milyar adet içecek kartonunun geri dönüşümünü sağladı. Bu miktar geri kazanımda ton olarak yüzde 27’lik bir artışa karşılık geliyor. Ayrıca, Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) “İklim Koruyucuları Programı”nı destekleyen 12 şirketten biri olan Tetra Pak, 2005’te 390 bin ton olan karbondioksit salınımını 2006’da 373 bin tona düşürerek bir yılda yüzde 4 azalma sağladı. Tetra Pak, 2010 yılına kadar toplam karbondioksit salınımını yüzde 10 oranında azaltmayı hedefliyor.

Rapora göre, Tetra Pak 2006’da enerji verimliliğini yüzde 6.6 (üretilen her standart ambalaj için) artırdı. Raporda, ambalaj üretimindeki yüzde 23’lük artışa rağmen, 2006’daki enerji kullanımının 2002’dekinden daha düşük bir seviyede kaldığı ifade edildi. Raporda ayrıca, aynı dönemde Tetra Pak’ın üç fabrikasının daha yeşil enerjiye geçtiği kaydedildi.

Tetra Pak Türkiye Kurumsal İletişim Müdürü Yasemin Ayginin, 2007 Çevre ve Sosyal Sorumluluk Raporu'yla ilgili olarak yaptığı açıklamada, firmanın çevre konusundaki hassasiyetini uzun yıllardır koruduğunu belirtti. Tetra Pak'ın yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanarak, üretim ve dağıtım süreçlerinin çevre üzerindeki etkilerini asgari düzeye indirmeyi hedeflediğini ifade eden Ayginin, çevrenin ve doğal kaynakların korunması konusunda başta WWF olmak üzere pek çok küresel sivil toplum kuruluşu ile işbirlikleri geliştirdiklerini vurguladı. Ayginin, "2007 Çevre ve Sosyal Sorumluluk Raporu aldığımız sonuçları, gösterdiğimiz yüksek performansı ortaya koyuyor. Ülkemizde de gerek çevreyle ilgili, gerek toplumsal sorumluluklarımızı aynı hassasiyet ve kararlılıkla yerine getiriyoruz. Doğal kaynaklarımızı korumak ve tüketmeden gelecek kuşaklara aktarmak için çalışmalarımızı aynı yoğunlukta sürdüreceğiz” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!