Terörle mücadele mesajı: Tempo artacak

Güncelleme Tarihi:

Terörle mücadele mesajı: Tempo artacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2016 00:10

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, terörle mücadelenin süreceğini belirterek, “Ramazan sonrası tempo artarak devam edecek. Milletimin birliği, beraberliği, kardeşlik anlayışı sürdüğü sürece terörün üstesinden kesinlikle geliriz” dedi. Bayram namazını Ataşehir Mimar Sinan Camisi’nde kılan Erdoğan, gazetecilere yaptığı açıklamada ve bayramlaşma törenindeki konuşmasında özetle şunları söyledi:

Haberin Devamı

SONU HAYIRLI OLACAK
“(Terörle mücadele) Biliyorsunuz bu bayrama ne yazık ki terörle mücadele içerisinde girmiş bulunuyoruz. Ama ben her kutlu doğumun sancılı olacağına inanan bir insanım. Sonu bunun, çok çok hayırlı olacak öyle düşünüyorum, öyle inanıyorum ve mücadelemizi de askerimizle, polisimizle, köy korucularımızla birlikte kararlı bir şekilde sürdürüyoruz. Ramazan’da sürdüğü gibi Ramazan sonrası bu tempoyu çok daha arttırarak devam edecek. Bunu da açıkça söylemem lazım. Böylece milletimin birliği, beraberliği, kardeşlik anlayışı sürdüğü sürece biz bu terörün üstesinden kesinlikle geliriz. Ciddi kayıplar verdik ama bizim kayıplarımızın bir vasfı var. Onlar şehit, onlar şehit... Peki diğerlerinin durumu ne? Onlar pisi pisine gitti, onların durumu bu. Operasyonlar durmayacak, üzerine üzerine gideceğiz.

KONU SIKI TAKİPTE
(Atatürk Havalimanı’ndaki terör saldırısı) 30 kişi tutuklandı. Tutuklanan şüphelilerle birlikte geleceğe yönelik birçok ipucu yakalanabilir. Bu ipuçlarıyla birlikte de bu işin üzerine üzerine gidilecektir. Tabii görüldüğü gibi bakıyorsunuz Dağıstan’dan var, Kırgızistan’dan var, Tacikistan’dan var. Yani komşu kuzeydeki Kafkas ülkelerinden olanlar ne yazık ki bu işin içerisinde. Olay tabii tamamen DAEŞ çerçevesi içerisinde, onların metodlarıyla yürüyen bir süreç. Konu sıkı bir takipte. Neticede bir terör eylemi olmuştur ve bu terör eyleminin neticesinde de 45 kadar dost, kardeş kaybolmuştur. DAEŞ denilen bu proje örgüt, Müslümanların bağrına saplanmış bir hançerdir. Her kim ki mezhep taassubuyla veya başka bir saikle bu örgüte destek veriyorsa aynı vebale ortak oluyordur. Dinimizde Sünnilik, Şiilik diye bir ayrım yoktur. Bizde tek ölçü İslam’dır. Terör ve terörizm bunlar belli süreli eylemler değildir. Nerede nasıl kimi vuracağı belli olmayan eylemlerdir. Çünkü belli noktalardan gelirse tespit eder işi bitirirsiniz. Bizim 35 yıldır malum bölücü terör örgütüyle mücadelemiz vardı. Şimdi özellikle DAEŞ terör örgütü de bir tehdit oluşturduğu için, buna karşı PYD, YPG bunlara karşı da bir mücadelemiz var. Güçlenen Türkiye adeta terör örgütlerinin hedefi haline gelmiştir.

VEREN ELİZ, ALAN DEĞİL
(Suriyelilere vatandaşlık) Suriyeli mültecileri kamplarda veyahut değişik vilayetlerimizden insani olmayan şartlarda ağırlamaktan öte bu insanların içerisinde kalifikasyonu yüksek insanlar var. Ve bu insanları ülkemizde değerlendirmek imkanına sahibiz. Üstelik ortak değerlerimiz noktasında olan bu insanlardan hem istifade ederiz hem de onların insani olmayan koşullarda yaşamasını ortadan kaldırmış oluruz. Biz artık veren eliz, alan el değiliz. Çadır kamplarda konteyner kentlerde ilkel yerlerde onlara ev sahipliği yapmayı doğru bulmadık. Her türlü tedbiri alarak bu adımları atmayı uygun buluyoruz.”

GÖRÜŞME G-20 ÖNCESİ OLABİLİR
 RUSYA Devlet Başkanı Putin ile görüşme takvimi sorulan Erdoğan “Dışişleri Bakanımızın, Sayın Lavrov ile Soçi’de yaptığı görüşmeye göre, bu ay sonu ya da ağustos ayı içinde, yani G-20 öncesi bir görüşme söz konusu olabilir, daha kesin değil” dedi. Erdoğan, Medine’deki patlamanın sorulması üzerine Suudi Arabistan Kralı Selman bin Abdülaziz ile telefonda görüştüğünü belirterek şunları söyledi:  “Bu telefon görüşmesinden sonra arkadaşlarımdan da aldığım bilgi orada 2 kişinin öldüğü, 4 veya 5 kişinin yaralandığı istikametinde. Böyle bir eylem tabii kimler tarafından yapıldığı henüz kesinleşmiş değil. Bu tabii çok büyük bir felaket de olabilirdi. Allah korudu diyeceğiz.” 

MISIR'DAKİ SORUN LİDERLE İLGİLİ
Rusya ve İsrail konusunda karşılıklı olarak atılan önemli adımlar Mısır ve Suriye ile de atılabilir mi’ sorusu üzerine) Rusya ve İsrail’le atılan adımların çerçevesi farklı, öbür tarafta Mısır’ın çerçevesi farklı. Bizim Mısır halkıyla zaten herhangi bir sorunumuz yok. Mısır halkı bizim kardeşimiz. Mısır’daki sorun yönetimle ilgili, liderle ilgili sorundur. Burada böyle çakma tabir edebileceğim kararlarla idama mahkûm edilen, müebbet hapse mahkûm edilen insanlar var. Mursi’nin cumhurbaşkanlığında o hükümete, o yönetime Türkiye ve Katar’dan başka herhangi bir mali destek veren ülke yoktu ama daha sonra hiç o destek vermeyen ülkeler şu andaki mevcut yönetime çok ciddi parasal destekler verdiler, yardımlar verdiler. Bir taraftan da Mursi ve arkadaşlarına idam cezaları, bunun yanında müebbet hapis cezaları vermeye başladılar. Bunun delili nedir, belgesi nedir? Bunu dünyaya açıklayabiliyorlar mı? Hayır. Sadece ‘biz yaptık oldu’ mantığıyla gidiyor. Böyle bir zulme bizim ‘evet’ dememiz mümkün değil.  Çünkü bizim ilkemiz, zulme rıza zulümdür. Biz buna katlanamayız.

BAKMADAN GEÇME!