Teröristlerin katlettiği 12 kişi anıldı

Güncelleme Tarihi:

Teröristlerin katlettiği 12 kişi anıldı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 21, 2010 15:24

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 23 yıl önce terör örgütü PKK mensuplarınca katledilen 12 kişi anıldı.

Cizre'nin Güneyce köyüne teröristler tarafından 21 Eylül 1987'de düzenlenen saldırıda katledilen 7'si kadın, 12 kişi için Cizre'deki mezarları başında anma töreni düzenlendi.

Şırnak Şehit ve Gaziler Derneği Başkanı Mehmet Güngör, törende yaptığı konuşmada, bir grup PKK'lının köyü basarak 12 vatandaşı en temel hakkı olan yaşam hakkını hiçe sayarak katlettiğini belirterek, bölgedeki olayların bununla sınırlı olmadığını söyledi.

Terör örgütünün Şırnak'ta 51 katliam yaptığını, 350 masum vatandaşı vahşice katlettiğini aktaran Güngör, “Bugün diyorlarki biz Kürtlerin temsilcisiyiz. Hayır, onlar asla Kürtlerin temsilcisi olamaz. Çünkü katlettikleri insanların ana dilleri de Kürtçeydi ve kendileri de Kürt'tü. Ama Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıydılar. Bu anlamda bu katliamı yapan terör örgütünü savunanları da buradan lanetliyor ve kınıyorum” dedi.
Katliamdan yaralı olarak kurtulan Fettah Güngör de daha 8 yaşındayken bütün yakınlarının öldürülmesine şahit olduğunu belirterek, şöyle konuştu:

“O yaştaki herhangi bir çocuk gibi hayat doluydum ve gerçekleştirmek istediğim hayallerim vardı. 21 Eylül 1987'den sonra ise bütün yaşantım değişti. Hayatın zorluklarına karşı diğer insanlardan farklı olarak aile desteği olmadan mücadele etmek zorunda kaldım. Saldırı sırasında annem, ablam ve henüz bebek olan iki kardeşimle beraber çadırda uyuyorduk. Aniden gelen silah sesleri ile bacağımda keskin bir ağrıyla uyandım. Annem, ablam ve kardeşimi uyandırmak istediğim de çadırın kan gölü içinde kaldığını ve hepsinin öldüğünü gördüm. Bunu yapanlar insanlıktan nasibini almamış kişilerdir. Hiçbir dinde bu tür vahşet yoktur.”

Anma törenine Kaymakam Mehmet Ali Sağlam, Garnizon Komutanı Kurmay Albay Recep Özdemir, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, kamu kurum ve kuruluş amirleri, askeri erkan ve çok sayıda vatandaş katıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!