'Teröre silah veren ülkelerin belgesi var'

Güncelleme Tarihi:

Teröre silah veren ülkelerin belgesi var
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 23:08

CUMHURBAŞKANI Tayyip Erdoğan, Türkiye’nin yıllardır dile getirdiği güvenli bölge teklifinin duymazdan gelindiğini belirterek, “Her fırsatta ülkemize demokrasi ayarı çeken, hukuk dersi veren ülkeler Suriye ve Irak gibi bölgelerde temel insan hakkının ihlal edilmesine niye sessiz kalmıştır. Ne yazık ki PYD’ye YPG’ye silah desteğini verenler bu güçlerdir. Hepsinin elimizde belgeleri var. DEAŞ’a silah desteğini veren yine bu güçlerdir” dedi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanlığı Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen Uluslararası Ombudsmanlık Sempozyumu’nda konuşan Erdoğan, özetle şu mesajları verdi:

“Şu anda Suriye ve Iraklı olarak 3 milyon mülteciyi barındırıyoruz. Yaptığımız harcama 26 milyar doları bulmuştur. Ne yazık ki ne AB ne BM Mülteciler Konseyi verdiği sözde durmuştur. Verseler de vermeseler de biz silahlardan, varil bombalarından kaçan bu insanları misafir etmeye devam edeceğiz. Türkiye’nin çabalarının onda biri maalesef gelişmiş ülkelerce gösterilmemiştir. Her fırsatta ülkemize demokrasi ayarı çeken, hukuk dersi veren ülkeler Suriye ve Irak gibi bölgelerde en temel insan hakkının ihlal edilmesine niye sessiz kalmıştır. Ülkemizin yıllardır dile getirdiği güvenli bölge teklifi duymazdan gelinmiştir. Ne yazık ki PYD’ye YPG’ye silah desteğini verenler bu güçlerdir. Hepsinin elimizde belgeleri var. DEAŞ’a silah desteğini veren yine bu güçlerdir.
m DEAŞ’la mücadeleyi veren biziz, ama Batı ne diyor ‘Türkiye DEAŞ’a destek veriyor’ diyor. DEAŞ’la mücadeleyi veren biziz. Suriye’de bizler şehitler verdik, ÖSO şehitler verdi. Bizler Suriye’de hamdolsun 3 bini aşkın DEAŞ’lıyı da öldürdük. DEAŞ’ın İslam’la uzaktan yakından alakası yoktur bunu da bilmenizi istiyorum. Tamamen İslam dışı bir örgüttür. Bazı dostlar ‘İslami radikalizm, İslami terör’ diyor lütfen İslam’la terörü kimse yan yana getirmesin.”

BAKMADAN GEÇME!