Güncelleme Tarihi:
TEOG soruları ve cevapları açıklamasının ardından 1. dönem puan hesaplama işlemleri için girişimler başladı. TEOG soruları ve cevapları için EBA sistemini ziyaret eden öğrenciler, doğru yanıtlarını tespit etti. 1. dönem sonuçlarını TEOG puan hesaplama sistemi aracılığıyla öğrenmek isteyen lise adayları, TEOG soruları ve cevaplarıyla birlikte tahmini puanlarını hesapladı. İşte sorular ve cevaplar ile birlikte teog puan hesaplama robotu
TEOG soru ve cevaplarının yayınlanmasıyla birlikte hem veliler hem de öğrenciler yeni bir arayışın içerisine girerek TEOG puan hesaplamasının nasıl ve nereden yapılacağını öğrenmeye çalıştılar. En doğru ve tahminen gerçeğe en yakın sonucu öğrenmek isteyen öğrenciler, hesaplama robotlarını denemeye koyuldu. Daha önce deneme sınavı, konu anlatımı ve sınav öncesi kritik noktalar gibi detayları resmi internet sitesinden yayınlayan MEB, kendi bünyesi içerisinde barındırdığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ODSGM) sayfasından TEOG puan hesaplaması yapılmasına olanak sağlayan bir robot sayfası hazırladı.
TEOG soru ve cevapları dahilinde tahmini netlerini belirleyen öğrenciler, bu sistem sayesinde hesaplama işlemini kolayca gerçekleştirebilecekler. İşte, ODSGM resmi sayfasından ulaşılabilen TEOG puan hesaplama robotunun detayları!
TEOG TÜRKÇE SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG MATEMATİK SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG FEN BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG TARİH SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG İNGİLİZCE SORULARI VE CEVAPLARI
PUAN HESAPLAMA ROBOTU NASIL KULLANILIR?
Çeşitli duyuruların yanı sıra öğrencilerin sınava hazırlanmasını kolaylaştıracak olan testlerin ve ders videolarının yer aldığı ODSGM sayfasının online uygulamalarından olan “Sorgulama” sayfasından 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1), 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2), Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) ve Yerleştirmeye esas puanı (YEP) kısa sürede hesaplanabiliyor. Hesaplamanın gerçekleşmesi için tek yapılması gereken 1. ve 2. ortak sınavlardaki doğru sayısını girmek. Ancak TEOG puan hesaplama robotunun doğru sonuç verebilmesi için 6, 7, ve 8. sınıf başarı puanlarına dair bilginin de sayfaya işlenmiş olması gerekiyor.
PUAN HESAPLAMA AŞAMALARI
Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.
Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması
Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.
Ek Puan
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan veriliyor. Bun göre; Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10'u - Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9'u - Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8'i - Bu etkinliklere katılanlar için de % 7'si oranında ek puan veriliyor.
TEOG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?
Geçtiğimiz yıl 25-26 kasım tarihleri arasında yapılan TEOG sınavı, sınavın üzerinden bir buçuk ay geçmesi ya da diğer bir tabirle okulların kapanmasına bir hafta kala, 15 Ocak Cuma günü açıklanmıştı.
Bu yıl 23-24 Kasım tarihlerinde yapılan sınavın ardından sonuçların 13 Ocak Cuma günü, okulların kapanmasına bir hafta kala açıklanması bekleniyor.
Hem öğrencilerin hem de velilerin büyük bir merakla beklediği bu soruya yanıt, MEB’in resmi sitesinden geliyor. “MEB bilgilendirme” bölümüne bakıldığında geçen seneki TEOG soru ve cevaplarının 1. ve 2. oturumdaki tüm sınavlar bittikten sonra yayınlandığı göze çarpıyor. MEB, resmi internet sitesi üzerinden yayınlandığı soru ve cevaplarla öğrencilerin performanslarını değerlendirebilmesine olanak tanıyor. 2015’te TEOG soru ve cevapları ikinci oturum sonrası açıklanmış olması nedeniyle bu seneki soru ve cevapların da TEOG 2. oturum sonrasında yayımlanması bekleniyor. MEB’in online sistemi sayesinde öğrenciler, soru kitapçıkları ve cevap anahtarları ile doğru ve yanlışlarını tespit edip sınavlarının nasıl geçtiğini kontrol edebilecekler.
970 merkez, 16 bin 235 okul, 93 bin 342 salon, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkez, 21 okul ve 72 salonda yapılan sınavlarda toplam 60 soru soruldu. Öğrencilere her oturumda bu 20 soru için 40’ar dakika süre verilecek. Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılıyor. Her bir ders yazılısının süresi 40 dakika. Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava girdi.