Güncelleme Tarihi:
TEOG soruları ve cevapları öğrencilerin erişimine dün öğle saatlerinde açıldı. TEOG sınavından çıkan öğrenciler ve velilerinin araştırdığı sorular ve cevaplar yayımlandıktan sonra, puan hesaplama işlemlerine başlandı. TEOG puan hesaplama işlemlerini sorular ve cevapları baz alarak tamamlayan adaylar, 23-24 kasım günlerinde yapılan sınavı tekrar gözden geçirdi. İşte ilk oturumdan TEOG Türkçe, Matematik ve Din Kültürü soruları ile birlikte ikinci oturumun Fen Bilimleri, Tarih ve İngilizce soru ve cevapları
TEOG maratonu dün sona erdi ve öğrenciler sınavının bitişinin ardından TEOG soruları ve cevaplarına yöneldi. Resmi olarak açıklanan TEOG soruları ve cevapları öğrenciler tarafından büyük ilgi gördü. Şimdi öğrenciler TEOG puan hesaplama robotu ile tahmini puanlarını hesaplıyorlar. İşte TEOG puan hesaplama robotu ve TEOG soruları
TEOG 1.dönem sınav sonucu ne zaman açıklanacak?
2016 - 2017 eğitim öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan TEOG (Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş) 1.dönem sınav sonucu ne zaman açıklanacak soruları sorulmaya başlandı. Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmamasına karşın 2016 TEOG sınav sonucu açıklanır açıklanmaz haberimizden kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
TEOG Türkçe Matematik ve Din Kültürü sınavında kaç soru soruldu?
2016 TEOG Türkçe sınavında 20 soru soruldu ve sınav 09:00'da başlayıp 09:40'da sona erdi. TEOG matematik sınavında 20 soru soruldu ve sınav 10:10'da başlayıp 10:50'de sona erdi. TEOG ilk oturum son sınavı olan Din Kültürü Ahlak Bilgisi sınavında 20 soru soruldu ve ilk oturum sınavları son buldu.
TEOG TÜRKÇE SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG MATEMATİK SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG DİN KÜLTÜRÜ SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG FEN BİLİMLERİ SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG TARİH SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG İNGİLİZCE SORULARI VE CEVAPLARI
TEOG soru ve cevaplarının yayınlanmasıyla birlikte hem veliler hem de öğrenciler yeni bir arayışın içerisine girerek TEOG puan hesaplamasının nasıl ve nereden yapılacağını öğrenmeye çalıştılar. En doğru ve tahminen gerçeğe en yakın sonucu öğrenmek isteyen öğrenciler, hesaplama robotlarını denemeye koyuldu. Daha önce deneme sınavı, konu anlatımı ve sınav öncesi kritik noktalar gibi detayları resmi internet sitesinden yayınlayan MEB, kendi bünyesi içerisinde barındırdığı Ölçme, Değerlendirme ve Sınav Hizmetleri Genel Müdürlüğü (ODSGM) sayfasından TEOG puan hesaplaması yapılmasına olanak sağlayan bir robot sayfası hazırladı.
TEOG PUAN ROBOTU İÇİN TIKLAYIN..
TEOG soru ve cevapları dahilinde tahmini netlerini belirleyen öğrenciler, bu sistem sayesinde hesaplama işlemini kolayca gerçekleştirebilecekler. İşte, ODSGM resmi sayfasından ulaşılabilen TEOG puan hesaplama robotunun detayları!
PUAN HESAPLAMA ROBOTU NASIL KULLANILIR?
Çeşitli duyuruların yanı sıra öğrencilerin sınava hazırlanmasını kolaylaştıracak olan testlerin ve ders videolarının yer aldığı ODSGM sayfasının online uygulamalarından olan “Sorgulama” sayfasından 1.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP1), 2.Dönem Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (OSP2), Ağırlıklandırılmış Ortak Sınav Puanı (AOSP) ve Yerleştirmeye esas puanı (YEP) kısa sürede hesaplanabiliyor. Hesaplamanın gerçekleşmesi için tek yapılması gereken 1. ve 2. ortak sınavlardaki doğru sayısını girmek. Ancak TEOG puan hesaplama robotunun doğru sonuç verebilmesi için 6, 7, ve 8. sınıf başarı puanlarına dair bilginin de sayfaya işlenmiş olması gerekiyor.
PUAN HESAPLAMA AŞAMALARI
Yıl Sonu Başarı Puanı Hesaplaması
Öğrencinin tüm derslerden aldığı puanların aritmetik ortalaması, o derslere ait haftalık ders saati sayısı ile çarpılarak ağırlıklı yıl sonu puanları hesaplanacaktır. Bu puanların toplamının, o derslere ait haftalık ders saati toplamına bölünmesi ile de yılsonu başarı puanı elde edilecektir. Puanlama 100 tam puan üzerinden yapılacaktır. Öğrencilerin ortak sınavlardan aldığı puanlar, 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanı hesaplamasında da kullanılacaktır.
Yerleştirmeye Esas Puanın Hesaplanması
Öğrencilerin 6, 7 ve 8’inci sınıf yıl sonu başarı puanları ile 8’inci sınıf ağırlıklandırılmış ortak sınav puanı toplanacaktır. Elde edilen toplam ikiye bölünerek yerleştirmeye esas puan elde edilecektir. Puanlama 500 tam puan üzerinden yapılacaktır.
Ek Puan
Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından gerçekleştirilen uluslararası bilim olimpiyatları ve matematik olimpiyat sınavlarında, ulusal elemelerden geçtikten sonra ülkemizi temsil etme hakkı kazanmış olan öğrencilere, katıldıkları yılın yıl sonu başarı puanlarına belirlenen oranda ek puan veriliyor. Bun göre; Altın madalya alan veya birinci olanlar için % 10'u - Gümüş madalya alan veya ikinci olanlar için % 9'u - Bronz madalya alan veya üçüncü olanlar için % 8'i - Bu etkinliklere katılanlar için de % 7'si oranında ek puan veriliyor.
İKİNCİ SINAV OTURUMLARI VE DERSLER SIRALANDIRMASI
24 Kasım'da ortak sınavlarda ikinci oturum uygulaması şu şekilde olacak: İlk sınav olan 20 soruluk Fen Bilimleri, 09:00'da başlayacak ve 40 dakika sürecek. Fen Bilimlerinden sonra ikinci sınav 20 soruluk T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük. Saat 10:10'da başlayacak ve 40 dakika sürecek. TEOG 1. dönem sınavının sonuncusu olan 20 soruluk Yabancı Dil ise 11:20'de başlayacak ve 40 dakika sürecek.
SINAVA GİRME ŞARTLARI
Ortaokul Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları 2016-2017 öğretim yılında örgün ortaokulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak. Açık Öğretim Ortaokulu Öğrencilerinin Sınavlara Girme Şartları Örgün ortaöğretim kurumuna kayıt olma şartını taşımak ve açık öğretim ortaokulunun 8'inci sınıfında öğrenimine devam ediyor olmak. Yurt dışında Bakanlığımıza Bağlı Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları 2016-2017 öğretim yılında yurt dışında Bakanlığımıza bağlı okulların 8'inci sınıfında öğrenim görüyor olmak.
Yurt dışında ve KKTC'de Bakanlığımıza Bağlı Olmayan Okullarda Öğrenim Gören Öğrencilerin Sınavlara Girme Şartları Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği/ Konsoloslukları aracılığıyla, 5/3/2004 tarihli ve 25393 sayılı Resmi Gazete' de yayımlanan "MEB Denklik Yönetmeliği" esas alınarak öğrenim belgesi kontrol edilen öğrencilerden, Türkiye'deki 8'inci sınıf seviyesine denk sınıfta öğrenim görüyor olmak.
TEOG SORULARI NASILDI?
TÜRKÇE: Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş sınavı Türkçe dersinde bilgi ağırlıklı ve seçici sorulardı. Eski müfredatla çalışan öğrencilerin hata olasılığı yüksekti.
MATEMATİK: Orta zorluk derecesinde sorular, geçen yıla benziyor. Bilgi ağırlıklı ve birden fazla konu arasında bağlantı kurulmasını gerektiren sorular vardı
DİN KÜLTÜRÜ AHLAK BİLGİSİ: Geçen döneme göre TEOG Din Kültürü Ahlak Bilgisi soruları daha kolaydı. Öğrenciler bu alanda zorlanmadan soruları cevapladılar