2017 TEOG 1. dönem nakil başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak? TEOG nakil başvurusu için bugün son

Güncelleme Tarihi:

2017 TEOG 1. dönem nakil başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak TEOG nakil başvurusu için bugün son
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2017 18:42

2017 TEOG 1. dönem nakil başvurusu sonuçlarının ne zaman açıklanacağı binlerce öğrenci tarafından en çok merak edilen ve araştırılan konular arasında gündemdeki yerini korumaya devam ediyor. Yerleştiği okuldan başka bir okula geçmek isteyen ya da özel okula gitmekten vazgeçen öğrencinin yer değiştirmesi için yapılan nakil başvurusu için bugün son gün. 3 kez yapılacak olan TEOG nakil işleminin 1.si bugün sona erecek. Peki, 2017 TEOG 1. dönem nakil başvurusu sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte detaylar...

Haberin Devamı

TEOG 1. nakil başvuruları için verilen süre bugün doluyor. 14 Ağustos’ta başlayan 1. Yerleştirmeye Esas Nakil başvurularının sonuçları bu ay içerisinde açıklanacak. Öğrenciler, ortaöğretim kurumlarına yerleştirme sonuçları, ‘www.meb.gov.tr’ adresinden öğrenilebilecek. Peki TEOG 1. Nakil sonuçları ne zaman açıklanacak?

Yerleştiği okuldan başka bir okula geçmek isteyen ya da özel okula gitmekten vazgeçen öğrencinin yer değiştirmesi için yapılan nakil başvurusu 3 kez yapılacak. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen TEOG nakil işlemlerinin ilki için başvurular bugün sona eriyor. Kimi öğrenciler için süreç devam etse de, TEOG 1.nakil başvurularını gerçekleştiren öğrenciler sonuçlara odaklandı. 14-18 Ağustos tarihleri arasında yapılacak olan 1. Yerleştirmeye Esas Nakil başvurularının sonuçları 21 Ağustos'ta E-Okul sistemi üzerinden erişime açılacak.

Haberin Devamı

TEOG nakil başvuru sonuçları https://eokul.meb.gov.tr/ http://www.meb.gov.tr/http://oges.meb.gov.tr/ adreslerinde ilan edilecek. Öğrenciler T.C. kimlik numarası ve okul numarasıyla sonuç bilgilerini sorgulayabilecek. Öğrencilere ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

TEOG NAKİL TAKVİMİ

21-25 Ağustos 2017 ( Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
28 Ağustos 2017 - Yerleştirmeye Esas 2. Nakil Sonuçlarının İlanı
28 Ağustos-06 Eylül 2017 (Saat 17.00) - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Tercih Başvurularının Alınması
08 Eylül 2017 - Yerleştirmeye Esas 3. Nakil Sonuçlarının ve Taban Puanların İlanı

LİSE NAKİL İŞLEMİNİN DEĞERLENDİRİLMESİ

Öğrencinin YEP puan üstünlüğü baz alınacak ve okul kontenjanların durumuna göre nakil işlemleri yapılacak. Bir öğrenci hiçbir okula yerleşemezse veya da tercih ettiği okullara giremezse ne olacak? Bakanlık, sistemde yer alan bu öğrenci için “açık öğretim lise”ye yerleştirme kararı alacak. Tüm adaylar, TEOG tercih sonuçlarına E-Okul üzerinden erişebilecekler.

 

 

 

Her çocuk trafik eğitimi almalı!

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!