Temsil tazminatına askerden de iptal

Güncelleme Tarihi:

Temsil tazminatına askerden de iptal
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2000 00:00

Haberin Devamı

100'e yakın hakim ve savcının Danıştay'a açtığı davanın ardından, bir albay da Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne dava açarak, ‘‘temsil tazminatı’’ ödenmesine ilişkin hükümet kararının iptalini istedi.

BİRİNCİ sınıf hákim ve savcılara ‘‘Temsil tazminatı’’ ödenmesine ilişkin Bakanlar Kurulu kararının iptali için Danıştay'dan sonra askeri yargıya da iptal davası açıldı. Ankara'da 100'e yakın hakim ve savcının, temsil tazminatlarıyla ilgili Danıştay 12. Dairesi'ne açtıkları davanın ardından, bir albay da Askeri Yüksek İdare Mahkemesi'ne (AYİM) iptal başvurusunda bulundu.

Kıtada görevli olan albay dava dilekçesinde, tazminata dayanak oluşturan 4505 sayılı yasanın, Anayasa'ya aykırı olduğu gerekçisiyle Anayasa Mahkemesi'ne götürülmesini de istedi. Davada, yüksek mahkemelerinin başkan ve üyeleri ile birinci sınıf hakimlere ‘‘Temsil tazminatı’’ ödenmesine ilişkin 10 Mart 2000 tarihli 457 sayılı Bakanlar Kurulu kararının ‘‘yürürlüğün durdurulması’’ da istendi. Dilekçede, temsil tazminatının, Anayasa'ya aykırı olduğu belirtildi.

Yargı çevrelerinde Danıştay'da açılan davanın ilk aşamasının tamamlanmak üzere olduğu ve verilecek kararın AYİM'deki davanın sonucunu da belirleyeceğini söylediler. Danıştay'ın bir iki gün içinde temsil tazminatının iptali davasında, ‘‘yürütmenin durdurulması’’ talebini karara bağlaması bekleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!