Temel liselere devam çıktı

Güncelleme Tarihi:

Temel liselere devam çıktı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 16, 2015 01:57

ANAYASA Mahkemesi’nin (AYM), dershanelerin 1 Eylül’den itibaren kapatılmasını içeren yasaya ilişkin iptal kararının ardından dün Milli Eğitim Bakanlığı Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Ömer Faruk Yelkenci başkanlığında değerlendirme toplantısı yapıldı.

Haberin Devamı

Toplantıya Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Özel Öğretim Derneği (ÖZDER), Özel Dershaneler ve Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZ-DE-BİR), Özel Öğretim Kurumları Birliği Derneği (ÖZKUR-BİR) temsilcileri katıldı.
Bakanlık yetkilileri, dershane dönüşümleri için başvuruların hız kesmeden devam etmesini istedi. Yetkililer, velilerin gerekçeli karar açıklanmadan ve MEB yol haritasını çizmeden dershanelere kayıt yaptırmak için acele etmemeleri gerektiğini belirtti. Toplantıya katılan sektör temsilcileri Hürriyet’e, özetle şunları söylediler:

Faruk Köprülü (ÖZ-DE-BİR Yönetim Kurulu Başkanı): Temel liselerin devam etmesinde engel olmadığını netleştirdik. Dönüşüm süreci devam edecek. Dershanelerle ilgili olarak ise gerekçeli kararı görmek istiyorlar.
Ahmet Akça (ÖZDER Genel Başkanı): Hem bizim hem de bakanlığın kararı dönüşümlerin devam edeceği yönünde. Dönüşüm başvuruları alınmaya devam edilecek.

‘DERSHANE’ İPTAL EDİLMEDİ

Haberin Devamı

Bakanlık kulislerinde, dershanelerin 1 Eylül’de kapatılması hükmünün iptal edildiği, yasadaki, “Özel öğretim kurumları arasında yer alan dershane ibaresi kaldırılmıştır” hükmünün ise korunduğu iddia ediliyor. Dershane kararını devam ettirmek isteyen bakanlığın, yeni bir düzenleme yapması gerektiği savunuluyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!