'Telekulak'a bir kurban daha

Güncelleme Tarihi:

Telekulaka bir kurban daha
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2011 13:49

İngiltere’de önde gelen bir grup milletvekili CNN televizyonunun ünlü talk show sunucusu ve İngiliz bulvar gazetesi The Mirror’ın eski Genel Yayın Yönetmeni Piers Morgan’a telekulak skandalıyla ilgili parlamento komitesi önünde ifade verme çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

Bu çağrılar polisin ve parlamentonun ayrı ayrı yürüttüğü telekulak soruşturmalarının kapsamının, geçtiğimiz ay kapatılan The News of the World gazetesi ve patronu Rupert Murdoch’ın sahip olduğu İngiliz gazetelerinin çok ötesinde olduğunu gösterdi. Soruşturmalar kapsamında Trinity Mirror grubunun sahip olduğu The Mirror ve The Sunday Mirror gazetelerinin incelenmesine kesin gözüyle bakılıyor.

 

Daha önceden Larry King’in sunduğu ve CNN’de akşamları yayınlanan talk show programının sunuculuğunu Ocak ayından bu yana üstlenen Morgan, geçtiğimiz haftalarda The Mirror’ın genel yayın yönetmeni olduğu 1995-2004 döneminde yaşanan telefon dinleme olaylarıyla ilgili bilgisi olduğunu kesinlikle reddetmişti.

 

Haberin Devamı

İngiliz askerlerin 2003 yılında ırak işgali sırasında Iraklı tutukluları dövdüğü suçlamalarıyla ilgili bir haberde kullanılan sahte fotoğraflar yüzünden görevinden istifa etmek zorunda kalan Morgan daha sonra kariyerine televizyonda devam etmiş ve ilk olarak 2006’da NBC kanalındaki “America’s Got Talent” programıyla dikkatleri çekmişti.

 

Çarşamba gecesi BBC’de yayınlanan Newsnight programında Morgan’ın 2006 yılında Daily Mail gazetesi için yazdığı bir makaleden alıntı yapılmasıyla gözler bir anda ünlü sunucuya döndü. Morgan makalesinde, Paul McCartney’in 2001 yılında o zamanki kız arkadaşı Heather Mills’e bıraktığı bir telefon mesajını dinlediğini anlatıyordu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!