Tekstilde para kalmayınca tarıma yöneldiler

Güncelleme Tarihi:

Tekstilde para kalmayınca tarıma yöneldiler
Oluşturulma Tarihi: Şubat 11, 2008 11:34

Denizli'nin en büyük tekstil ihracatçılarından biri olan Zafer Gökşin, çıkışı tarım ve seracılıkta buldu.

Haberin Devamı

TEKSTİL ve konfeksiyon sektöründe Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olan, başta ABD, Almanya, İngiltere olmak üzere 100'e yakın ülkeye tekstil ihracatı yapan Denizli'de, sektörün duayenleri farklı iş alanlarına yönelmeye başladı.

Artan maliyetler ve çeşitli etkenler nedeniyle zor bir dönem geçiren tekstil sektörü sahiplerinin, tarım, seracılık ve hayvancılığa yönelmesinde, yapılan teşvikler etkili oldu.

Bir yıl önce kurulan Gökşin Tarım, merkeze bağlı Aşağışamlı Beldesi'nde 25 bin metrekarelik sera kurdu. Gökşin Kimya ve Tekstil Sanayi A.Ş'nin patronu Zafer Gökşin, 2 milyon Euro'ya malolan serasında, üç ziraat mühendisi, bir danışman ve 25 kişiyle birlikte 58 bin fidanda organik domates yetiştirdiklerini söyledi.

TOPTAN FİYATI 2.5-3 YTL

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eaf6a6f018fbb8f8a20a9b
Topraksız tarım sayesinde herhangi bir olumsuzlukla karşılaşılmadığına dikkat çeken Gökşin, “Topraksız tarımda, topraktan alınacak mineraller suyla verilir. Bu sayede topraktan ürüne geçebilecek kimyasal atıkların önüne geçilmiş olur. Ayrıca topraklı tarımın bir dönümünde 13-15 ton arasında, topraksız tarımda 30-40 ton arasında ürün alınabiliyor. Hormonsuz üretilen domatesi 2.5-3 YTL arasında toptan satıyoruz. Domatesler, bambus arıları tarafından doğal dölleme yöntemiyle üretiliyor. Her arının bölgesi farklı. Yani arılar, kovanların olduğu bölge dışına çıkmıyor. Çiçekleri arı döllediği ve hormon kullanılmadığı için domateslerin sağlık üzerinde herhangi bir olumsuzluğu bulunmuyor” diye konuştu.

Gökşin Tarım’ın İşletme Sorumlusu Onur Karademir de domatesleri şimdilik iç piyasaya verdiklerini, ihracat için pazar araştırmalarının devam ettiğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!