Teknosa’da ilginç ürün avı

Güncelleme Tarihi:

Teknosa’da ilginç ürün avı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2006 00:00

Huyumdur, arada teknoloji hipermarketlerine gidip yeni neler çıkmış diyerek dip köşe bakınmayı pek severim. Cep telefonundan kameraya, yazıcıdan sarf malzemesine kadar her şeyi bir arada bulabildiğim bu teknoloji marketleri yalnızca ihtiyaçlarımı tek bir adresten karşılamakla kalmıyor, aynı zamanda teknolojinin her alanında güncel yenilikleri izlememe de yardımcı oluyor.

Geçen gün yine favorilerimden olan Teknosa mağazalarını gezip yeni ne var diyerek bakınırken, farklı beğeni ve ihtiyaçlara hitap eden ürünlerin günden güne çeşitlendiğini fark ettim. Aldım elime kağıdı kalemi, Teknosa’da dolaşırken gördüğüm en ilginç ürünleri sizin için not aldım.

Bu kumanda adamı uçurur:

Saitek X-52 Flight Control

Şimdiye kadar bir çok oyun çubuğu gördüm, ama Teknosa’nın üst raflarında dizili duran Saitek X52 Flight Control System’e deyim yerindeyse vuruldum. İki parçadan oluşan oyun çubuğunun ana kumandası her türlü yönlendirme işini hallederken, diğer kumanda uçuş simülasyonlarında çok ihtiyaç duyulan hız ayarlaması ve roketleme gibi kontrolleri üstleniyor. Her fonksiyonu ayrıca programlanabilen X52’nin hemen hemen tüm popüler oyunlar için hazır kontrol şemaları mevcut. Ayrıca tüm kontrol bilgileri ek parça üzerindeki özel likit kristal ekrandan takip edilebiliyor. Ah hele bir de o tüm kontrolleri saran mavi ışıklandırmalar ve misil ateşleme düğmesini kullanmak için kaldırmanız gereken kapak yok mu...

Kablosuz müzik keyfi:

Plantronics PULSAR 590

Kablosuz kulaklık dünyasında Plantronics’in Pulsar 590 modeli, kendi alanında performans ve estetik olarak ulaşılması güç bir başarıya imza atmış. Mavidiş üzerinden kablosuz iletişim kuran kulaklık, PC’nizden veya bağladığınız herhangi bir diğer taşınabilir cihazdan 10 metre kadar uzaklaşabilmenize izin veriyor. Kulaklığın bir diğer harika özelliği de, aynı anda cep telefonunuzla da bağlantı kurabilmesi. Bu sayede PC’nizden müzik dinlerken, cep telefonunuz çaldığında kulaklık üzerindeki tek bir tuşa dokunarak çağrıyı cevaplandırabiliyorsunuz. İstendiğinde kablolu olarak da kullanılabilen kulaklığın beraberinde gelen taşıma çantası, özel şarj ünitesi gibi aksesuarların çeşitliliği gerçekten etkileyici.

Dizüstü İÇİN KAMERA:

Logitech Quickcam

Dizüstü bilgisayarının üstünde dahili kamera olmayanlar bilirler: Bu aletlerle çalışırken görüntülü sohbet yapmak isterseniz, kamerayı koyacağınız yer sürekli sorun olur. Logitech’in QuickCam for Notebooks Pro ürünü, bu soruna gayet etkili ve estetik bir çözüm getirmiş. Dizüstü bilgisayarınızın üst kapağına bir mandalla tutturulan kamera, bu sayede yüzünüzü odaklamak için ideal pozisyonunu alırken, 1.3 megapiksellik efektif çözünürlüğüyle görüntülü iletişimi görsel bir keyfe dönüştürüyor. Yetersiz aydınlatılmış ortamlarda görüntüyü iyileştiren RightLight teknolojisine ve sesin eko yapmasını önleyen dahili mikrofona sahip olan bu küçük kamera, çantadaki varlığını unutturacak kadar da ufak.

Şimdi de sıra MSN’de:

Philips VoIP433

Çoğumuzun halihazırda kullanmakta olduğu MSN Messenger 8, veya yeni adıyla Live Messenger, Skype benzeri sesli arama özelliğiyle birlikte geldi. Bu özelliği ilerde bol bol kullanacağımdan şüphem yok. İşte Philips de bu geleceği görerek, Skype uyumlu telefonlardan sonra ilk MSN Messenger uyumlu ev telefonunu Teknosa mağazalarında piyasaya sürmüş bile. Normal bir ev telefonu olarak da kullanabileceğiniz bu şık telefonun ek ünitesi, USB yoluyla bilgisayara bağlanarak Live Messenger üzerindeki bilgilerinizi ve bağlantılarınızı telefona aktarabiliyor. Böylece Messenger üzerinde çevrimiçi olan bağlantılarınızı ev telefonunda görüp dilediğiniz an arayabildiğiniz gibi, normal telefon çağrılarına da cevap verebiliyorsunuz. Hem tasarım, hem işlev olarak çok başarılı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!