Tekirdağ'da deprem korkusu

Güncelleme Tarihi:

Tekirdağda deprem korkusu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 22, 2008 07:06

TEKİRDAĞ'ın Şarköy ile Çorlu İlçesi'ne bağlı Yenice beldesinde denizin 40- 50 metre çekilmesi üzerine deprem olacağı söylentileri artarken ilçe sakinleri tedirgin oldu.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN...

Dün akşam itibariyle Şarköy'de 40, Yenice Beldesi'nde ise denizin 50 metre çekilmesi deprem olacak söylentilerinin yayılmasına neden oldu. Marmara Denizi'nde bugün saat 10.45'te Richter ölçeğine göre 3.3 büyüklüğünde meydana gelen deprem korkuları arttırdı. Depremin ardından Tekirdağ'da büyük deprem olacağı söylentileri yayılmaya başlandı. Çorlu İlçesi'ne bağlı Yenice Beldesi sahilinde denizin 50 metre çekildiği yöre sakinleri, “Deniz çekildi sabah saatlerinde deprem meydana geldi. Bunlar bizi korkutmaya başladı. Denizin ilk defa bu kadar çekildiğini görüyoruz. Bu deniz her yıl çekiliyordu. Ancak bu yıl ilk kez bu kadar fazla çekildi” diye konuştu.

Şarköy'de denizin geçen yıl 1, bu yıl 2 kez çekilmesi ilçede deprem olacağına dair söylentilerinin artmasına neden oldu. Bazı kişiler sahile inerek 40 metre çekilen denizi izledi. Bazı kişiler de daha önce suyla kaplı olan iskelenin üzerine çıkarak hatıra fotoğrafı çektirdi. Denizin geçen yıl 25, bu yıl ise 30 metre çekildiğini belirten yöre sakinleri, “Geçen yıl ilk defa böyle bir şeyle karşılaşmıştık. Ocak ayında deniz 30 metre kadar çekilmişti. Şimdi 40 metrelik çekilme var. Burası deprem bölgesi. Denizin çekilmesi depreme işaret olabilir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!