Tekin: "Demokrasi ve disiplin işleyecek"

Güncelleme Tarihi:

Tekin: Demokrasi ve disiplin işleyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2011 12:42

Gürsel Tekin gazetecilerle biraraya geldiği sohbet toplantısında ilginç açıklamalar yaptı.

Haberin Devamı

Gürsel Tekin, İsa Gök'ün yemin etmeme eylemini ne zamana kadar sürdüreceğine ilişkin bir soru üzerine, "Bireysel olarak böyle bir tavrı var. Ama umut ediyorum meclis açıldığında yemin edecektir" dedi. 'Peki yemin etmezse ne olacak' sorusuna Tekin, "O tavrını sürdürmez. Yemin edecektir. CHP'de elbette disiplin olacak. Yeni bir tüzükle parti içi demokrasiyi işleteceğiz ama aynı zamanda parti içi disiplini de sağlayacağız. Bu haberime TV'ler üzülecek. Yeni dönemde karşı görüşlü iki CHP'li bulabilir miyiz, diye aradıklarında bulamayacaklar" karşılığını verdi.
 
YEMİN MÜCADELESİNE DEVAM

/images/100/0x0/55ea6244f018fbb8f87c6a26

 
Yemin konusunun sadece CHP'li iki vekilin sorunu olmadığının altını çizen Tekin, 8 vekilin görevlerini yapabilmesi için imkan sunulması gerektiğini söyledi. CHP'nin 1 Ekim'den sonra sadece parlamentoda değil, her alanda mücadeleye devam edeceğini vurguladı. Gençlerin parasız eğitim istedikleri için cezaevinde yattığını anımsatan Tekin, 1700 çocuğun hapiste yattığını, bunun geleceğin el bombalarını yetiştirmek anlamına geldiğini ileri sürdü. Hukuk sisteminin oturması gerektiğini, demokrasi ve özgürlüğün herkese lazım olduğunu kaydetti. Özel yetkili mahkemelerin bir an önce kaldırılması gerektiğini, Devlet Güvenlik Mahkemelerinin sadece adının değiştiğini savundu. Özel mahkemelerin olağanüstü dönemlerde, faşist dönemlerde olduğunu anlattı. "İnsanların telefonlarını dinleyerek ıslah edemezsiniz" dedi.
 
TÜZÜK DEĞİŞİKLİĞİ İÇİN ÇALIŞMA BAŞLADI KURULTAY EYLÜL'DEN SONRA
 
Genel başkanın talimatıyla yeni tüzük çalışmasının başladığını belirten Tekin, önce illerden taleplerin alınacağını ardından bunun bir taslak haline getirileceğini söyledi. 2-3 ay içinde Türkiye'de siyasi partilere örnek olabilecek bir tüzük hazırlayacaklarını vurgulayan Tekin, "Ankara'dan tayinli vekillik dönemi bitecek" dedi. Tüzük değişikliğinin yapılacağı CHP kurultayı için takvimin henüz belirlenmediğini kaydeden Tekin, bu takvimin Eylül'de başlayacağını 3-4 ay süreceğini  ifade etti.
 
FENERBAHÇE SORUSU KATİLİN 9 KİŞİYİ ÖLDÜRMESİNİ NİYE BEKLEDİNİZ
 
Futbolda şike soruşturmasıyla ilgili olarak da konuşan Gürsel Tekin, "Önce korsa kitaplar, kasetler başladı. Sonra korsan hakim-savcılar ortaya çıktı. Şike Türkiye'de yeni değil. Emniyetin de itirafı var. 9 tane olay izlemişler. Yani bir katili izliyorsunuz. Adam bir kişiyi öldürüyor, sonra üç beş dokuz. Niye 9 kişiyi öldürene kadar müdahale etmiyorsunuz. Birinci olayda tespit ettiniz, niye 9'u bekliyorsunuz/ Türkiye'nin en büyük taraftarı olan kulübü Fenerbahçe. Neyi bekliyorsunuz" diye sordu. Tekin, Fenerbahçe soruşturmasıyla Deniz Feneri'nin aynı zamanda yapılmasını da manidar bulduğunu belirterek, "Gün torbaya mı girdi, niye ikisi bir arada" dedi.
 
Medyada Başbakana soru sorulamadığını belirten Tekin, "Açılımda neler var, kimlerle görüşüyorsunuz? Muhalefetle bunları niye paylaşmıyorsunuz. Ne olup bittiğini biz bilmiyoruz. Medya olarak sizler de soru soramıyorsunuz. Peki o zaman biz bu soruna nasıl katkıda bulunacağız" diye sordu. Tekin, devlet geleneği gereği hükümetin ana muhalefete bilgi vermesi gerektiğini belirterek, "AKP ile bu işleyiş ortadan kalkmıştır" diye konuştu. 

Haberin Devamı

CHP 33 ŞEHİRE MİLLETVEKİLİ ATADI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!