Tekerlekli sandalye çetesi ASKİ'yi vurdu

Güncelleme Tarihi:

Tekerlekli sandalye çetesi ASKİyi vurdu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 16, 2002 02:06

ASKİ yöneticileri ile ihale alan müteahhitleri tekerlekli sandalye fotoğrafı bulunan bir mektupla ‘‘Böyle sürünürsün’’ diye tehdit eden 6 kişi gözaltına alındı. Çetenin milyarlarca lira haraç aldığı, otomobillere el koyduğu belirlendi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (ASKİ) yöneticilerini ve ASKİ'den ihale alan müteahhitleri akıl almaz yöntemlerle tehdit edip, para alan bir çete yakalandı. Çetecilerin, tekerlekli sandalye fotoğrafı iliştirilmiş mektuplar gönderip, ‘‘Ömrünün geri kalan kısmını bu tekerlekli sandalyeye mahkûm olarak geçirmek istemezsin değil mi?’’ diye tehdit yağdırdığı belirlendi.

Tehditlerden usanan bir grup müteahhit ile üst düzey bürokrat, Ankara Emniyeti Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne başvurdu ve ‘‘Bize Tuncay Sevindik çetesinden kurtarın’’ dedi. ASKİ'den ihale kazanan müteahhitler Adnan Pekşen, Ahmet Bülent Berker ile ASKİ Satınalma Daire Başkanı Orhan Ekinci, ASKİ İkmal Dairesi Başkanı Mehmet Acar, ASKİ Tesisler Daire Başkan Yardımcısı Erhan Ali Kaçar, ASKİ İşletme Müdürü Zülfikar Altay ve ASKİ Tesisler Şube Müdürü İsmail Demirel, ‘‘Çete bize yapmadığını bırakmadı. Evlatlarımıza okulda bile rahat vermedi. Paramızı, otomobilimizi, herşeyimizi aldı’’ dediler.

Çete başı olduğu gerekçesiyle 38 yaşındaki Tuncay Sevindik ve 40 yaşındaki Türkay Sevindik ile tetikçi olduğu iddiasıyla 23 yaşındaki Harun Bal yakalandı. 3 kişi daha çete üyesi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Bu kişilere ait ev ve işyerlerindeki aramada, 2 tabanca, ASKİ Genel Müdürü Rasim Tıngır, yardımcıları, daire başkanları ve bazı müteahhitlerin ev adresleri, çocuklarının hangi saatte hangi plakalı otomobille okula gidip geldiklerine ilişkin notlar ele geçirildi. Değişik kişilerden alınmış, milyarlarca lira değerinde çekler bulundu.

KİMDEN NE ALDILAR?

Zanlıların, müteahhit Ahmet Bülent Berker'in işyerini kurşunlatıp 20 bin mark parasını aldıkları anlaşıldı. Müteahhit Adnan Pekşen'i tehdit edip 5 milyar liralık çek, 15 milyar liralık malzemesine el koydukları belirlendi. Müteahhit Mustafa Tugay'dan, bir ASKİ ihalesini gerekçe gösterip 50 bin dolar istedikleri saptandı.

Sevindik'in azmettirmesi sonucu Ekinci'nin bacaklarından vurulduğu belirtildi. ASKİ Tesisler Daire Başkanı Erhan Ali Kaçar'ın eşinin üzerine kaydı bulunan Peugeot marka otomobili hiç ücret ödemeden devraldıkları da anlaşıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!