Tekbilek'den Alif

Güncelleme Tarihi:

Tekbilekden Alif
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2001 11:08

İlk kez bu yıl düzenlenen 11. Uluslararası Akbank Caz Festivali kapsamında Türk seyircisinin karşısına çıkan Ömer Faruk Tekbilek şimdi de Alif adlı yeni albümüyle müzikseverlerle buluşuyor. Albüme Zehara Ben, İsrailli şarkıcı Suzy ve Mamak Khaden de vokalleriyle renk katıyor.

Haberin Devamı

O bir çok enstrümanı ustalıkla çalıyor. Ney, bağlama, vurmalı çalgılar ve zurna ustası... Bunların yanısıra onlarca enstrüman... "Çalmak benim için ibadet etmekle eşdeğer" diyen Ömer Faruk Tekbilek'in Alif adını verdiği yeni albümü müzik marketlerdeki yerini aldı.

Tekbilek, iki yıllık çalışmasının bir ürünü olan Alif'te de her zamanki müzikal çizgisinden ödün vermemiş. Türk müziği ezgilerini tasavvuf penceresi ve kendi müzikal birikiminin süzgecinden geçirip farklı müzikal deneyimler sunuyor dinleyenlere.

Albümün hoş sürprizlerinden ikisi Lachin ve Shinanay adlı parçalar. Türk müzik kulağına yabancı olmayan bu şarkılarda Tekbilek'e vokalde Yunanlı sanatçı Glykeria eşlik ediyor.

Annesi Mısırlı, babası Türk olan Ömer Faruk Tekbilek, ABD'de yaşıyor ve son dönemin en ünlü Ortadoğulu müzisyenlerinden biri olarak tanınıyor.

Haberin Devamı

Tekbilek ilk büyük çıkışını 1988'de New York Metropolitan Müzesi'nde açılan Muhteşem Süleyman sergisi için Briane Keane ile ortak çalışması olan  Suleyman tne Magnificent adlı albümüyle yaptı. Daha sonra da Fire Dance, Beyond the Sky, Fata Morgana, Whirling, Mystical Garden, Crescent Moon, One Truth, Dance into Eternity adlı albümler geldi.

Sanatçı meslek yaşamı boyunca trompekçi Don Cherry, keman virtüozu Simon Shaheen, Ofra Haza, Nusrat Fatih Ali Khan, Ginger Baker gibi ünlü sanatçılara da eşlik etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!