Tek suçlu doğa değil

Güncelleme Tarihi:

Tek suçlu doğa değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2011 00:00

8 kadın işçinin kapalı kasa kamyonette boğularak can verdiği olayla ilgili üçüncü kez bilirkişi raporu hazırlandı. Öncekinin aksine bu rapora göre, ölümlerde sadece afet değil, fabrika sahibi ve idare amiri de kusurlu.

Haberin Devamı

İSTANBUL’da 9 Eylül 2009’daki selde kapalı kasa minibüste boğularak ölen 8 kadın işçinin davası karar aşamasına geldi. Bakırköy 4. Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davada 3 kez bilirkişi raporu hazırlandı. 4 Mart’ta mahkemeye ulaşan ilk raporda doğal afet asli derecede sekizde dört oranında kusurlu bulundu. 13 Aralık’ta mahkeme dosyasına giren ikinci raporda servisin camlı ya da camsız oluşunun olaya etkisinin olmadığı savunularak, kusurun tamamen doğada olduğu iddia edildi. Önceki günkü duruşmada mahkemeye ulaşan son raporda 8 işçinin ölümünde afetin sekizde dört, sanıklardan fabrika sahibi Mehmet Cevdet Karahasanoğlu’nun sekizde üç, idare amiri olan sanık Ferit Göncü’nün sekizde bir kusurlu olduğu belirtildi. Bilirkişi, servis sürücüsü Mehmet Oğur ile ölen kadınlara kusur bulmadı.
15 yıla kadar hapis
Duruşma savcısı Suat Baki Başkan bilirkişi raporunun okunmasının ardından 5 sayfalık görüşünü mahkemeye sundu. Savcı, mahkeme heyetinin bilirkişi raporunu dikkate alması gerekmediğini belirterek, PAMEKS Tekstil’in sahibi Mehmet Cevdet Karahasanoğlu ile Ferit Göncü’nün “Birden fazla kişinin taksirle ölümüne neden olmak” suçundan 3 yıldan 15 yıla kadar hapisle cezalandırılmasını istedi. Savcı, Mehmet Oğur’un beraatini talep etti. Duruşma karar için ertelendi.

Haberin Devamı

Olay nasıl olmuştu?

HALKALI’daki Pameks Tekstil’de çalışan Güldane Çiftçi (22), Özlem Ünal (19), Bircan Karataş (21), Naciye Karadeniz (47), Altun Yüksek (46), Fikriye Özentürk (43), Nuriye Can (37) ve Nebahat Salkım (39) 9 Eylül sabahı işe gitmek için bindikleri kapalı kasa panelvan servis aracında boğularak ölmüştü. Savcılık, Trafik Kanunu’na göre kullanılması yasak olan kapalı kasa kamyonetle servis taşımacılığı yapıldığını belirterek 3 sanık hakkında dava açmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!