‘Tehdit ediliyorum’ dedi, azmettirici çıktı

Güncelleme Tarihi:

‘Tehdit ediliyorum’ dedi, azmettirici çıktı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 13, 2007 13:44

ANTALYA'da tehdit edildiğini iddia ederek polise başvuran müteahhit R.A., bir otel kurşunlamasının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle gözaltına alındı.

Haberin Devamı

İddiaya göre müteahhit R.A.'nın oğulları, Kemer Göynük'te oteli bulunan N.B.'den 150 bin YTL aldı. R.A.'nın iki oğlu, yüzde 20 faiz karşılığı aldıkları borcu ödemedi. Bunun üzerine müteahhit R.A., F.G. ve İ.K.'ya giderek, faizle para veren N.B. ile konuşmalarını, borçta indirim yapmasını söylemelerini istedi. F.G. ve İ.K.'nın konuştuğu N.B., borçta indirim yapmadı. Kısa süre sonra N.B.'nin Göynük'te bulunan oteli kimliği belirsiz kişiler tarafından kurşunlandı. Jandarma otel kurşunlaması olayıyla ilgili İ.K. ve iki adamını yakalayarak gözaltına aldı. Adliyeye çıkartılan ve tutuklanan zanlılar, 3 ay sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Cezaevinden çıkan İ.K., arkadaşı F.G.'ye giderek, “Müteahhit R.A. yüzünden cezaevinde yattım. Bunun karşılığını ödemeli” dedi. İkili R.A.'yla görüşerek, cezaevinde yatmasının karşılığı olarak 150 bin YTL ödemesi gerektiğini söyledi. R.A. tehditlerin sıklaşması üzerine önceki gün Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Organize Suçlar Büro Amirliği'ne giderek, tehdit edildiği yönünde şikayette bulundu. Polis R.A.'yı tehdit ederek para isteyen F.G. ve İ.K. ile R.A.'nın telefonla görüşmesini sağladı. F.G. ve İ.K. telefonda R.A.'dan 150 bin YTL istedi. R.A. ise “Şimdilik 10 bin YTL vereyim, geri kalan kısmı ise sonra öderim” dedi.

Haberin Devamı

R.A. kendisini uzaktan izleyen polislerle birlikte buluşma yerine giderek, daha önceden seri numaraları alınmış 10 bin YTL'yi F.G. ve İ.K.'ye teslim etti. Organize Suçlar Büro Amirliği ekipleri zanlıları para alırken suçüstü yakaladı. Gözaltına alınan F.G. ve İ.K. sorgulanmak üzere Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne götürüldü.

Zanlıların burada verdiği ifadenin ardından müteahhit R.A. da otel kurşunlanması olayının azmettiricisi olduğu gerekçesiyle sorguya alındı. R.A.'nın oğullarına faiz karşılığı para verdiği ve tefecilik yaptığı iddia edilen N.B. de polis tarafından gözaltına alındı.

Zanlılardan F.G. ve İ.K. ‘tehditle haraç alma’, ‘ateşli silahlar kanununa muhalefet’ ve ‘sahte kimlik kullanmak’, N.B. ‘tefecilik yapmak’, R.A. ise ‘kurşunlanma olayının azmettiricisi olmak’ suçlarından adliyeye sevk edildi. Zanlılardan N.B'nin işyerinde yapılan aramada çok sayıda çek ve senet ele geçirilirken, F.G.'de ise bir ruhsatsız tabanca ve bir sahte kimlik bulundu.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!