Teğmen Burcu hava kuvvetleri komutanı olacak

Güncelleme Tarihi:

Teğmen Burcu hava kuvvetleri komutanı olacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 29, 2008 07:04

İzmir Çiğli 2. Ana Jet Üs Komutanlığı'nda pilot olmaya hak kazanan 62 pilot teğmenin mezuniyet töreni yapıldı. Törende 62 mezun pilot arasında tek kadın pilot olan Burcu Çavuşdoğan'ın yaptığı açıklama damgasını vurdu. Çok mutlu olduğu gözlerden kaçmayan Teğmen Çavuşdoğan, hedefinin hava kuveetleri komutanı veya hava eğitimi komutanı olmak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

İşte 62 kartalın bröve töreni

Pilot teğmenlerin mezuniyeti için düzenlenen törene Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeral Aydoğan Babaoğlu, Ege Ordu ve Garnizon Komutanı Orgenaral Nejdet Özel, Güney Deniz Saha Komutanı Koramiral Erdal Bucak, Hava Eğitim Komutanı Korgeneral Yalçın Kaya, üst rütbeli subaylar ve pilotların yakınları katıldı.

Törende konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgenaral Aydoğan Babaoğlu, teknolojinin hızla gelişmesi sonucu klasik harekat türleri ve silah sistemlerinin yerini yeni yaklaşımlara ve akıllı silah sistemlerine bıraktığını, harekat ortamının boyutlarının uzaya taşındığını söyledi. Bu gelişmelerin hava kuvvetlerinin önemini arttırdığına değinen Orgeneral Babaoğlu, “Türk Hava Kuvvetleri kurulduğu günden bu yana çağdaş havacılık teknolojisi ve harekat uygulamalarının gerisinde kalmamak için yoğun uğraş vermiş, sahip olduğu uçaklar, silah sistemleri, personel, teknik donanımı ile dünya havacılığı içinde saygın bir yere sahip olmuştur” dedi.

Haberin Devamı

Hava kuvvetlerinin günümüzde temel hava harekat görevlerinin yanı sıra, sınırlı güç kullanımı, meskun mahallerde yakın hava desteği, insani yardım, barışı koruma gibi görevlerinin de bulunduğunu sözlerine ekleyen Orgeneral Babaoğlu, “Bu nedenle hava kuvvetleri mensuplarının bölgesel ve küresel ölçekteki gelişmelerin, Türkiye Cumhuriyeti'nin ulusal çıkarlarına yansımalarını çok yakından takip etmeleri gerekmektedir. Bununla birlikte mesleki bilgi ve beceri olarak modern havacılık ve uzay teknolojilerini iyi bilen, karmaşık silahları mükemmel bir şekilde kullanabilen bireyler olmalıdırlar” diye konuştu.

Çiğli 2'nci Ana Jet Üs Komutanı Tümgeneral Akın Öztürk ise bröve takmaya hak kazanan teğmenlerin 22'sinin F-4, F-16, 12'sinin F-4, 8'inin Cougar helikopteri, 3'ünün C-130, 3'ünün C-160 uçakları ile 14'ünün Casa uçaklarında görev yapacaklarını söyledi. Yeni mezun teğmenlere hitaben konuşan Tümgeneral Öztürk, deneme uçuşları yapılan ve yakında Türk Hava Kuvvetleri'ne alınacak olan taarruz uçağının pilotlarının da kendileri olacaklarını belirterek, “Türk Hava Kuvvetleri’nin 100'üncü kuruluş yıldönümünde komutanlığın uzaya göndermeyi düşündüğü ilk Türk pilotu da sizlerden biri olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Konuşmaların ardından Hava Kuvvetleri Komutanı 2006-A Devresi'ni derece ile bitiren Hava Pilot Teğmen İlker Hazinedar, Pilot Teğmen Mesut Metin Kazancı ve Pilot Teğmen Uğur Erdemir’e brövelerini taktı. 2006-A Devresi birincisi Hava Pilot Teğmen İlker Hazinedar’ın yaş kütüğüne plaket çakmasının ardından tören yeni mezun pilotların hatıra fotoğrafı çektirmesi ile sona erdi.

Bröve takan 62 pilot arasında tek kadın pilot olan Teğmen Burcu Çavuş Doğan, C- 160 tipi nakliye uçağı pilotu olarak Kayseri'ye atandığını ifade ederek, “Pilot olmak çocukluğumdan beri istediğim birşeydi. Bu isteğimi başarabildiğim için çok mutluyum hedefim bir üssün ya da Hava Kuvvetleri Komutanı komutanı olmak” dedi.

Haberin Devamı

ŞEHİT OLMASAYDI BRÖVE TAKACAKTI

Öte yandan 9 Kasım 2007 günü ile eğitim uçuşu yaparken henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü Çiğli 2. Ana Jet Üssü’nün içine düşen T-38 tipi eğitim uçağında öğretmeni Pilot Yüzbaşı Tunç Fidaner ile birlikte şehit olan Teğmen Muzaffer Gümüş’ün de, kaza olmasaydı bugün bröve takan pilotlar arasında yeralacağı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!