TED'in 40. yıldönümü

Güncelleme Tarihi:

TEDin 40. yıldönümü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 1998 00:00

Haberin Devamı

Sel felaketi yaşanan Zonguldak'ın Devrek ve Çaycuma ilçelerini ziyaret eden Başbakan Mesut Yılmaz'ın eşi Berna Yılmaz, 40'ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk Eğitim Derneği Zonguldak Koleji'nin iki ünitesini de açtı.

Dün helikopterle Devrek'e gelen Yılmaz, yıkılan Çomaklar Köprüsü'nün yerine askerler tarafından yapılan panel köprüden geçerek Çaycuma'ya geldi. Burada öğle yemeği yiyen Yılmaz, Saltukova'da incelemelerde bulundu. Daha sonra Petek otobüsüyle Zonguldak'a gelen Yılmaz şehit aileleri ve gazilere yardım amaçlı kermesi ziyaret etti.

Yılmaz, daha sonra 40. yılını kutlayan TED Zonguldak Koleji'nde Seyfi Ünal'ın ölen eşi Bahar Ünal adına yaptırdığı Kültür Merkezi'nin açılışını yaptı. Yılmaz, Şehit Jandarma Asteğmen Bener Ünal'ın anısını yaşatmak için yaptırılan laboratuvarın da kurdelesini kesti, Ünal ailesine teşekkür etti. Törende TED Zonguldak Koleji Genel Müdürü Orhan İnce, okullarının 1958 yılında 13 öğrenciyle kurulduğunu belirterek, ‘‘Okulumuzu bugünlere getiren öğretmen ve öğrencilere teşekkür ediyorum’’ dedi. TED'in 40. yıl şenliklerine yurdun dört bir tarafından gelen 150'ye yakın eski mezun katıldı. TED'in Başkanı Kadriye Bozkurt eski öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!