Tecavüzcü katiller ve sekreter adliyede

Güncelleme Tarihi:

Tecavüzcü katiller ve sekreter adliyede
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2007 16:46

BURSA’da sevgilisinin patronunu öldürdüklerini itiraf ettikten sonra, başka bir cinayet ve tecavüz olaylarına da karıştıkları ortaya çıkan 2 zanlının sorgulaması tamamlandı. Jandarma, zanlılarla birlikte patronunu sevgilisine öldürten kadını da adliyeye çıkarttı.

Haberin Devamı

Bursa’nın Merkez Osmangazi ilçesi Demirtaş Beldesi’nde geçen yıl mart ayında işlenen cinayette, tekstil firması sahibi bir çocuk babası Özkan Kapsan (34) sekreteri Mine Motorcu ile gittiği Avdancık Köyü yakınlarında, çıplak halde öldürülmüş, 16 Z 8957 plakalı aracı ise olay yerine 4 kilometre uzaklıkta yakılmış olarak bulunmuştu. Jandarma tarafından ifadesi alınan Sekreter Mine Motorcu, patronuyla cinsel ilişkiye girmek için ormanlık alana geldiklerini, bu sırada yanlarına gelen kar maskeli iki kişinin patronu Özkan Kapsan’ı öldürüp kredi kartını aldıklarını, kendisine ise tecavüz ettiklerini söyledi.

Cinayet sonrası eşgale uyan ve katil zanlısı olarak yakalanan Yunus Kontaş ve İsmail Donan tutuklandı. Suçlarını kabul etmeyen sanıklar, 320 gün cezaevinde kaldıktan sonra tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Haberin Devamı

Bursa polisi, bir hırsızlık olayını araştırırken ifadelerine başvurmak için çağırdığı Önder Akpınar ve Erdal Kara’yı çapraz sorguya alınca cinayet tesadüfen çözüldü. Mine Motorcu’nun da gözaltına alınmasının ardından zanlılar, cinayetin işlendiği bölgeden sorumlu olan Osmangazi İlçe Bölük Komutanlığı’na teslim edildi.

SUÇ MAKİNASI ÇIKTILAR

Sorgulama için ek süre alan jandarma, zanlıların erkek arkadaşı ile parkta öpüşen iki kıza tecavüz ettiğini, bir çok hırsızlık ve gasp olayına karıştığını ortaya çıkardı. Sorgulamada Önder Akpınar’ın, hırsızlık yapan arkadaşı Mustafa Kemal Saygı’nın öldürdüğü Nihat Sevinç’i, İsmetiye Mezarlığı’na gömdüğünü belirlenip, yapılan kazıda çürüyen cesede ulaşıldı.

Sayfalar süren ifadelerin ardından sanıklardan Önder Akpınar ve Erdal Kara, ‘Adam öldürmek’, ‘Gasp’, Tecavüz’, ‘Hırsızlık’, Mine Motorcu, ‘Adam Öldürmeye Azmettirmek’, Mustafa Kemal Saygı ise ‘Adam Öldürmek’ ve ‘Hırsızlık’ suçlarından adliyeye çıkartıldı.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!