Tecavüz mağduru kızın ailesi yardımı reddetti

Güncelleme Tarihi:

Tecavüz mağduru kızın ailesi yardımı reddetti
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2009 15:55

BALIKESİR’in Ayvalık İlçesi’ne bağlı Altınova Beldesi’nde, arkadaşları ile oyun oynarken kaçırılan, 4 saat sonra yol kenarında bulunan ve tecavüze uğradığı saptanan 9 yaşındaki E.K.’nın ailesi, devletin mağdur kızı koruma altına alma teklifini geri çevirdi.

Ayvalık Kaymakam Vekili Ümit Altay, Altınova Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Ali Akçal ve beraberindekiler, küçük E.K.’nın Selimiye Mahallesi’nde bir çadırda yaşayan Roman kökenli ailesini ziyaret etti. Aileye geçmiş olsun dileklerini ileten Kaymakam Altay ve Başkan Akçal, yanlarında getirdikleri, içerisinde pirinç, tavuk, fasulye, yağ ve salça gibi yiyecek maddelerinin bulunduğu fileyi teslim etti.

Kaymakam Altay, “Biz kızınızı koruma altına almak isteriz. Orada daha iyi şartlarda bakılır” derken, aile bu teklifi kabul etmedi. Baba 36 yaşındaki E.K. ve Anne 35 yaşındaki F.K., “Eğer yardım edecekseniz, bizi kışta kıyamette bu çadırda yaşamak zorunda bırakmayın. 2 odalı da olsa bir ev verin” dedi.

Kaymakam Altay, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda aileye gerekli yardımın yapılacağını belirtirken, Başkan Akçal de ellerinden gelen desteği vereceklerini söyledi.

SAPIK HALEN BULUNAMADI

Bu arada, küçük E.K.’ya tecavüz edip Renault marka kırmızı renkli otomobiliyle kaçan sapığın halen yakalanamadığı öğrenildi. Ayvalık, Altınova, Dikili ve Bergama jandarmasının, bölgede arama çalışmalarını yoğun şekilde sürdürdüğü kaydedildi.

KEK İLE KANDIRILMIŞTI

Olay, önceki gün saat 16.00 sıralarında, Roman vatandaşların çadırlarda yerleşik olduğu Altınova Beldesi’nin Selimiye Mahallesi’nde meydana geldi. Arkadaşlarıyla birlikte oyun oynayan küçük E.K. Renault marka kırmızı bir otomobile bindirilerek kaçırıldı. Baba E.K. ve anne F.K.’nın şikayetçi olması üzerine jandarma, Atatürk İlköğretim Okulu birinci sınıf öğrencisi küçük kızı bulabilmek için harekete geçti. Tüm aramalara rağmen bulunamayan küçük E.K., yaklaşık 4 saat sonra İzmir’in Bergama- Ovacık karayolunda ortaya çıktı. Tecavüz edilerek karayolunun kenarına atılan minik kızın bir akaryakıt istasyonuna sığındığı belirlendi. Jandarmanın teslim aldığı ve üzerindeki şoku halen atlatamadığı görülen küçük kız, Ayvalık Devlet Hastanesi’ne götürülüp sağlık kontrolünden geçirildi. Kontrolde, küçük E.K.’nın tecavüze uğradığı ve vajinasında çok ciddi ve derin yırtıklar oluştuğu belirlendi. Burhaniye Devlet Hastanesi’nde vajinasına dikiş atılan kızın ağır bir travma geçirdiği saptandı. Küçük kızın kek verilerek otomobile bindirildiği, sonrasında uyutularak tecavüze uğradığı anlaşıldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!