Güncelleme Tarihi:
TBMM yönetimi, lokantalarda servis edilmeden kalan fazla yemekleri ihtiyaç sahiplerine gönderirken, masalardan artan yemekleri de hayvan barınaklarına vererek değerlendiriyor. Bir süredir başarıyla yürütülen uygulama, Konya Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat sosyal-kurumsal ödül dalında birinciliğe değer görüldü.
Meclis Genel Sekreteri İrfan Neziroğlu, Meclis yerleşkesinde hizmet verilen dört ayrı mutfakta pişen yemeklerden günde ortalama 300-500 porsiyon yemeğin arttığını söyledi. Neziroğlu, 17 Eylül’de İstanbul’da gerçekleştirilecek törende ödülü alacak. Diğer kurumlara da örnek olan proje; Cumhurbaşkanlığı, Kredi ve Yurtlar Kurumu, Kalkınma Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Keçiören Belediyesi, Uşak Şeker Fabrikası ile bazı özel okullar ve restoranlarca da uygulamaya konuldu. Sanatçı Ajda Pekkan da Meclis’i ziyaret ederek projenin yaygınlaşmasına destek vermişti.