TBMM'de 'telefon dinleme' tartışması

Güncelleme Tarihi:

TBMMde telefon dinleme tartışması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 14, 2010 17:43

TBMM'de görüşülen “Tam Gün Yasa Tasarısı”nın görüşmeleri sırasında MHP ve AK Partili milletvekilleri arasında telefon dinlemeleri konusunda tartışma çıktı.

Haberin Devamı

TBMM Genel Kurulunda görüşülen “Tam Gün Yasa Tasarısı”nın birinci bölümü üzerinde görüşmeler sürerken, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Ziyaeddin Akbulut, yerinden söz alarak, daha önce MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş'un gündeme getirdiği “Çorlu Devlet Hastanesi baş hekiminin AK Parti ilçe başkanı tarafından tehdit edildiği” iddialarını araştırdığını ve olayın doğru olmadığını ifade etti.

Bunun üzerine söz alan Durmuş, devlet makamlarında işgal edenlerin yalan söyleme lüksünün olmadığını ifade etti.
“Bütün dünya ve Türkiye bilir ki Osman Durmuş bir şey söylüyorsa gerçek delilleri vardır” diyen Durmuş, şunları kaydetti:
“AKP'nin halen mevcut ilçe başkanı kimdir bilmiyorum. Bu, o gün görev yapan başhekim Saim beye yönelik bir tehdittir. Eğer siz başkalarını dinlediğiniz gibi hala kayıtlarda varsa o telefon dinlemelerini bulup ortaya çıkarırsınız. Doktor Saim bey orada Çorlu Devlet Hastanesinin acil servisini yapan, fedakar bir göz mütehassısı hekimdir. 'Makamı bırakacaksınız' diyorlar. 'Gerekçesi nedir?' diyor. Sonra bu görev siyasi partilerin ilçe başkanlarına mı düşer? Kimin başhekim olup olmayacağını ilçe başkanları mı karar verecek. Diyor ki ilçe başkanı; 'sen bu görevi bırakmazsan seni bacağından vurdururum...' Benim söylediğim budur.”

Durmuş, “savcıya ihbar et” şeklindeki sözlerine yönelik, “Savcılar da baskı altında, yargıç da baskı altında” diye konuştu.

Bunun üzerine AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Elitaş, söz isteyerek kürsüye geldi. Elitaş, olayla ilgili yargı organlarının gerekli tespitleri yapacağını, bunun kendi işleri olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
“Ama sayın Durmuş, bir düzeltmeyi yaparken AK Parti grubuna ve yaptığı icraatlara hakaret etme hakkını kendinde bulmaması gerekir. Biz, kimsenin telefon kayıtlarını dinlemiyoruz. Demek ki sayın Durmuş'un elinde telefon kayıtları mevcut. Dinletmişler ya da kendilerine servis yapılmış. Kendi icraatınızı ne olur başkasının üzerine yıkmayın. Kendi alışkanlıklarınızı başkasının üzerine atmayın. Kendi mahallenizdeki çamuru temizleyin. Elinizdeki çamurla kimseyi itham etmeyin.”

MHP Kırıkkale Milletvekili Osman Durmuş, Elitaş'a, kürsüden ayrılırken, “Terbiyesizlik, edepsizlik yapma. Başbakanınız dinliyor, dinleme komisyonunda ben vardım” dedi.

TBMM Başkanvekili Meral Akşener'in, birleşime ara vermesine rağmen, tartışmalar devam etti.

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da Durmuş'a, “Hakaret ediyorsun, otur oturduğun yerde” dedi.

Durmuş, kendisine laf atan Elitaş'a, “Tehdit eden senin bakanın” karşılığını verdi.

Ardından MHP Adana Milletvekili Yılmaz Tankut, yerinden ayağa kalkarak, Mustafa Elitaş'a, “Gel, dışarıda görüşelim” dedi.

AK Parti Niğde Milletvekili Muharrem Selamoğlu da “Ne demek dışarıda konuşalım?” diye sordu.

Bunun üzerine MHP Adana Milletvekili Muharrem Varlı, Selamoğlu'na, “Sana ne” diye bağırdı.

MHP'li milletvekillerinin yanına gelen AK Parti Balıkesir Milletvekili Cemal Öztaylan, MHP'li Selamoğlu ve Varlı'yı yatıştırdı.

MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz da Tankut'un koluna girerek, kulise çıkardı.

“YASA, ÖNEMLİ KATKILAR SAĞLAYACAK”

Tam gün yasa tasırı üzerinde konuşan MHP Karaman Milletvekili Hasan Çalış, sağlık çalışanlarının zorlu bir eğitim sürecinden geçtiğini ifade etti.

“Hekimleri, vicdanıyla cüzdanı arasında sıkıştırmaya hiç kimsenin hakkı yok” diyen Çalış, “Tasarıyı destekliyoruz, ancak, acabalarımız, başarılı olur mu diye sorularımız var” dedi.

BDP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın tasarı üzerinde mutabakat olduğunu söylediğini, ancak, kendilerinin böyle bir mutabakatın içinde olmadığını ifade etti.

Bayındır, tasarının hekimler arasında ayrımcılık yaratacağını savunarak, “sağlık hizmetlerinde ana dil kullanılmasının son derece önemli olduğunu” ifade etti.

AK Parti İstanbul Milletvekili Mehmet Domaç, tam gün yasasının 12 Eylül askeri müdahalesiyle birlikte ortadan kaldırıldığını, konunun gecikmeli olarak yeniden tartışıldığını söyledi.

Tasarının getirdiklerini anlatan Domaç, “Yasa, sağlık alanına önemli katkılar sağlayacaktır” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!