Güncelleme Tarihi:
KILIÇDAROĞLU NELER KONUŞULDUĞUNU ANLATTI / WEB TV
TARİHİ GÖRÜŞMEDEN FOTOĞRAFLAR
İŞTE GAZETECİLERİN ŞAŞIRDIĞI O ANLAR / WEB TV
İLK KEZ BİR ARAYA GELDİLER - WEB TV
KILIÇDAROĞLU VE ERDOĞAN BÖYLE AYRILDI / WEB TV
Sayın Başbakan ve arkadaşları alacakları önlemleri anlattılar. Daha önce aldıkları önlemler hakkında bilgi verdiler. Bizim görüşümüzü sordular biz düşüncelerimizi aktardık.
Önerlerimiz şunlar oldu:
Demokrasinin güçlenmesi için seçim barajının indirilmesini teklif ettiğimizi söyledik. Özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasını Sayın Başbakan’ın katkı vermesini istedik. Bölgede ciddi bir işsizlik var. Yol, baraj yapılası kesin çözüm değil. Devletin gidip fabrika kurması istihdam yaratması gerektiğini söyledik.
PROFESYONEL ORDU
Mayınlı arazilerin mayınlardan arındırıldıktan sonra topraksız köylülere verilmesini önerdik.
Biz emrinde istihbarat örgütleri olan siyasi iktidar değiliz. Bizim olayın güvenlik boyutuyla ilgili önerilerde bulunabilmemiz için bu yönde bilgilerimizin olması lazım.
Sayın Başbakan bu konularda açıklamalar yaptı. Bunların bir kısmı medyaya da yansımış herkesin bildiği konular. Özel güvenlik güçleri oluşturulacağını söyledi. Bunun ordu içinde mi ordu dışında mı olacağını sorduk. Sayın Başbakan, ordu içinde mi, emniyet içinde mi nasıl kurulacağına dair kesin bir karar vermediklerini söyledi. Biz olayı görmeden olayı tartışmak istemiyoruz.
SEÇİM BARAJININ İNDİRİLMESİ
Sayın Başbakan ekonomik bazı önlemler aldıklarını ifade ettiler. Büyük bir yatırımın bölgeye yapıldığını ifade ettiler. Biz kalıcı çözümün devletin üretime doğrudan yatırım yapması olduğunu söyledik. Sayın Başbakan seçim barajının indirilmesine sıcak bakmadığını ifade etti.
Bazı özel bilgiler alınmadı değil. O bilgiler alındı ama ağırlıklı olarak sizin de bizim de bildiğimiz konuların Sayın Başbakan tarafından tekrar edildi. Merak ettiğimiz bazı sorulara sayın başbakan cevap verdi.
Sayın başbakan terörün iktidar muhalefet şeklinde farklı gözle bakılmasının doğru olmadığını ifade etti. Biz bunu daha önce de ifade etmiştik. Bizim daha önce yaptığımız açıklamaların paralelinde açıklamalar yaptı. Bun bizi mutlu etti. Görüşmede terörün kısa sürede sona ereceğine dair biz izlenim edinmedim.
Biz, daha çok Sayın Başbakan’ı dinlemek ve hükümet olarak çalışmalarını yansıtmasını bekledik ama kendisi bu konulara pek girmedi. Terörle mücadelede sağlıklı ve tutarlı bir politika izlenirse biz de tabiî ki destek vereceğiz.
Anlatılmaması rica edildiği için bazı konuşmaları aktarmıyorum. Ama anlatımların büyük kısmı sizlerin de bildiği konular oldu.
Et ve Balık Kurumu olarak bazı özelleştirmelerden vazgeçtiklerini söyledi. Ama biz bunları yeterli görmüyoruz. Sayın başbakan’ın bizi rahatsız edecek herhangi bir görüşü olamadı. Ama terörle mücadele edecek kuvvetlerle ilgili ayrıntılı bilgi alamadık.
BAŞBAKAN ERDOĞAN: AÇIKLAMA YAPACAĞIM
Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından TBMM'deki makamında geçti. Burada bir süre kurmaylarıyla değerlendirme toplantısı yapan Başbakan Erdoğan, Meclis'ten ayrılırken gazetecilerin sorularını yanıtladı.
“Sayın Kılıçdaroğlu bir değerlendirme yaptı. Siz ne zaman bir değerlendirme yapacaksınız?” sorusu üzerine Başbakan Erdoğan, yarın partisinin genişletilmiş il başkanları toplantısında yapacağı konuşmada, “bütün bu ziyaretleriyle ilgili bir genel değerlendirme yapacağını” bildirdi.
Erdoğan, “görüşmeler olumlu mu?” sorusu üzerine de “Hepsini yarın konuşacağız. Bu tür şeylere girersem yanlış olur” dedi.
“Bundan sonra muhalefetle yine bir araya gelir misiniz?” sorusuna da Erdoğan, “Arzu ederim... Tabii sürekli benim davetim değil, isterim ki onlar da belli konularda şu konuyu görüşmek üzere bir araya gelsek' diye de sadece ana muhalefet değil, muhalefetten de sürekli bir araya gelerek ülkenin geleceğine yönelik bir ortak aklı oluşturmakta her zaman için fayda var” karşılığını verdi.
“İki muhalefet partisiyle görüşmeyeceğinizi söylemiştiniz. Fikrinizde bir değişiklik var mı?” sorusuna da Erdoğan, “Şu anda yok” yanıtını verdi.
'HOŞGELDİNİZ' DİYEREK KAPIDA KARŞILADI
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın terör ziyaretleri Salı günü DSP'yle başladı. Dün BBP, SP ve TÜSİAD ile görüştü. Bugün ise terör ziyaretlerinin en önemli ayağı olan CHP var. Bu tarihi görüşme saat 11.00'da TBMM'de başladı ve 1.5 saat sürdü. Kılıçdaroğlu Başbakan'ı 'hoşgeldiniz' diyerek karşıladı. Başbakan Erdoğan gazetecilerin beklediği kapıdan değil diğer kapıdan giriş yapınca büyük bir izdiham yaşandı. İki lider görüşme sonrası objektiflere poz verdi.
Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ı TBMM'deki makam odasının girişinde karşıladı ve el sıkışarak “hoşgeldiniz” dedi. Başbakan Erdoğan görüşmeye, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Kamu Güvenliği Müsteşarı Muammer Güler ile birlikte geldi. CHP tarafında ise onları Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Hakkı Süha Okay, CHP Genel Sekreteri Önder Sav ve CHP Grupbaşkan vekili Kemal Anadol karşıladı.
BASIN ORDUSU TERS KÖŞE OLDU
Başbakan Erdoğan, Meclis'teki tarihi görüşmeyi görüntülemek için TBMM'ye akın eden basın mensuplarını adeta 'ters köşe' yaptı. Başbakan Erdoğan, gazetecilerin beklediği kapıdan giriş yapmayarak diğer kapıdan gelince bir anda izdiham yaşandı. Başbakan'ın geldiği tarafa dönmeye çalışan gazeteciler buna rağmen görüntü almayı başaramadı.
Başbakan’ın gelişinden hemen önce korumaların geldiği yöne doğru objektiflerini çeviren gazeteciler, Erdoğan’ın diğer taraftan yanında sadece 1 korumayla salona gelmesiyle görüntü alamadılar.
Gazeteciler Başbakan’ın korumalarına “Bizi yanılttınız, sizin yüzünüzden görüntü alamadık” diye tepki gösterirken, korumalar ise “Başbakan’ın diğer taraftan geleceğini biz de bilmiyorduk” şeklinde kendilerini savundular.
TATLI YİYELİM TATLI KONUŞALIM
Kılıçdaroğlu'nun Meclis'teki makamında gerçekleştirilen görüşmede CHP'li yetkililer konukları için tatlı bir mönü hazırladı. Orta sehpadaki tabaklarda karşılık tatlı kurabiyeler, büyük gümüş şekerlikte ise lokum ve badem ezmeleri servis edildi. Büyük ihtimalle konuklara çay ve kahve ikramında bulunuldu.