TBMM'de bu hafta

Güncelleme Tarihi:

TBMMde bu hafta
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 2007 10:07

TBMM’de bu hafta Genel Kurul ve komisyonlar yoğun bir gündemle çalışacak. Genel Kurul’da geçen dönem görüşülemeyen ve hükümet tarafından yenilenen kanun tasarıları görüşülecek. Plan Bütçe Komisyonunda bütçe maratonu devam ederken, KİT’ Komisyonunda ise Kamu İktisadi Teşebbüslerinin 2005 Yılı hesaplarına ilişkin üst komisyon denetim programı görüşmeleri sürecek.

Haberin Devamı

MECLİS BAŞKANI TOPTAN’IN KABULLERİ

Meclis Başkanı Köksal toptan 12 Kasım Pazartesi saat 12.30-13.00 arasında Dünya Kalkınma Projesi Başkanı Kemal Derviş’i, saat 15.00’de Amer Ekonomi Ticaret Bakanı Housni Lutfi’yi kabul edecek.

Toptan aynı gün 16.30-17.15 saatleri arasında, İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres’le görüşecek.

MAYIN KİMLİK SORMAZ

Uluslararası Mayın Yasaklama Kampanyası’nın, antipersonal karamayınları konusunda hazırladığı 2007 raporu, tüm dünyada 12 Kasım Pazartesi günü açıklanacak. Türkiye’de de 2007 Raporu tüm dünya ülkeleri ile aynı gün, AKP Diyarbakır Milletvekili Abdurrahman Kurt ve Mayınsız Bir Türkiye Girişimi Koordinatörü Muteber Öğreten tarafından Meclis’te saat 11.00’de açıklanacak.

PARTİ GRUPLARI TOPLANACAK: GÖZLER DTP GRUPTA OLACAK

13 Kasım Salı günü AKP, CHP ve MHP Grup toplantıları parti genel başkanları tarafından yapılacak. Bu hafta ise gözler DTP grup toplantısına çevrildi. Geçen hafta DTP’nin 2. Olağan kongresinde genel başkan Nurettin Demirtaş seçildi. Demirtaş TBMM üyesi olmadığından Grup Başkanı sıfatı taşıyamayacak. Grup Başkanı ve Mardin Milletvekili Ahmet Türk’mü, yoksa yeni Genel Başkan Nurettin Demirtaş’mı grupta konuşacak henüz belli değil. Parti kaynaklarından alınan bilgilere göre Türk son grup konuşmasını yapacak.

TBMM SALI GÜNÜ İSRAİL CUMHURBAŞKANI VE FİLİSTİN YÖNETİMİ BAŞKANINI AĞIRLAYACAK

TBMM Salı günü iki önemli konuk ağırlayacak. İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas Genel Kurul’da birer konuşma yapacaklar. Böylece Peres, TBMM’ye hitap eden ilk İsrail devlet başkanı olacak.

BÜTÇE MARATONU DEVAM EDİYOR

Pazartesi saat 10.00’da toplanacak olan Plan Bütçe Komisyonu’nda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın bütçe-kesip hesap görüşmeleri yapılacak.

Buna göre:

13 kasım Salı günü, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı

14 Kasım Çarşamba; Dışişleri Bakanlığı, 15 Kasım Perşembe, Çevre ve Orman Bakanlığı bütçe görüşmeleri yapılacak.

KİT Komisyonu, 14 Kasım Çarşamba, Devlet Hava Meydanları ve Milli Piyango İdaresi, 15 Kasım Perşembe günü ise RTÜK ve TRT’nin 2005 Yılı hesaplarına ilişkin üst komisyon denetim programlarını ele alacak.

Adalet Komisyonu 14 Kasım Çarşamba günü saat 10.00’da toplanarak Türk Ticaret Kanunu Tasarısı’nın alt komisyon raporunu oylayacak.

15 Kasım Perşembe günü AB Uyum komisyonu’nda ise Milletlerarası Özel Hukuk ve Usul Hukuku Hakkında Kanun Tasarısı ele alınacak.

GENEL KURUL

Genel Kurul, 13 Kasım Salı günü saat 15.00’de toplanarak iki önemli konuğu ağırlayacak.

İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres ve Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas Genel Kurul’da birer konuşma yapacaklar.

Genel Kurul gündemine “Kat Maülkiyeti” kanun tasarısıyla devam edecek. 14 Kasım Çarşamba günü ise Genel Kurul gündeminde, Ceza İnfaz Kurumları ve Tutukevleri İzleme Kurulları Kanununda değişiklik öngören kanun tasarısı görüşülecek.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!