’Tayyipler Alemi’nin davası olmaz

Güncelleme Tarihi:

’Tayyipler Alemi’nin davası olmaz
OluÅŸturulma Tarihi: Åžubat 15, 2006 00:00

Başbakan Tayyip Erdoğan’ın, ’Tayyipler Alemi’ konulu karikatürleri yayınlayan Penguen Dergisi aleyhine açtığı 40 bin YTL’lik manevi tazminat davası reddedildi.

Haberin Devamı

Ankara 1. Asliye Hukuk Mahkemesi’nde görülen davanın dünkü duruÅŸmasına, ErdoÄŸan ve Penguen Dergisi’nin avukatları katıldılar. ErdoÄŸan’ın avukatı Fatih Åžahin, dergide yayınlanan karikatürlerin müvekkilinin kiÅŸilik haklarına saldırı teÅŸkil ettiÄŸini savunarak, davanın kabulüne karar verilmesini istedi. Derginin avukatları ise karikatürler nedeniyle kiÅŸilik haklarının ihlal edildiÄŸi iddiasının kabul edilemeyeceÄŸi, ErdoÄŸan ile çizilen karikatürler arasında herhangi bir özdeÅŸleÅŸtirme yapılmadığı ve hakaret kastı bulunmadığı yönündeki eski dilekçelerini tekrar ettiler. Hakim Beyhan Azman, tarafların görüşlerini aldıktan sonra davanın reddine karar verildiÄŸini açıkladı. Haftalık mizah dergisi Penguen’in 24 Åžubat 2005’teki 127 No’lu sayısının kapağında, "Karikatürist Musa Kart, ’Tayyip ErdoÄŸan kafalı kedi’ çizdiÄŸi için ceza aldı" üst baÅŸlıklı ve ErdoÄŸan’ı fil, zürafa, maymun, deve, kurbaÄŸa, yılan, inek ve ördek ÅŸeklinde betimleyen ’Tayyipler Alemi’ konulu karikatürlere yer verilmiÅŸti. Â

Haberin Devamı

ERDOÄžAN: ORTADA BIRAKMAM

Başbakan Tayyip Erdoğan, Penguen kararı için "Düşünce özgürlüğü, basın özgürlüğü, hiçbir zaman hakaret özgürlüğünü getirmez, getirmemelidir" dedi. Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Kim olursa olsun. İnsanları karikatürize edebilirsiniz. Ama kalkıp da siz bu ülkenin başbakanını veya herhangi bir şahsı, hayvanla karikatürize etmeye yönelirseniz buna hiçbir zaman özgürlük denmez. Kararın gerekçesini henüz görmedim. Gerekçesini gördüğüm zaman gerekli eleştirisini de yaparım. Bunu böyle ortada bırakmam onu söyleyeyim. Eleştiri yapma hakkım var."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!