TAV'dan 3 yabancıyla stratejik ortaklık

Güncelleme Tarihi:

TAVdan 3 yabancıyla stratejik ortaklık
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2006 15:18

TAV, İslam Kalkınma Bankası, Deutsche Bank ve Avustralyalı yatırım fonu olan Babcock Brown'a toplam 298 milyon dolarlık bir hisse satışı gerçekleştirecek.

Hisse satışında İslam Kalkınma Bankası ile 73 milyon dolarlık anlaşma imzalanırken, 150 milyon dolarlık anlaşmayı içeren Deutche Bank ve 75 milyon dolarlık satışın yapılacağı Babcock Brown ile ortaklık kararının alındığı, ancak imzaların önümüzdeki günlerde atılacağı bildirildi.
TAV İcra Kurulu Başkanı ve Üst Yöneticisi Sani Şener, stratejik ortaklıklara ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, ortaklık kararı aldıkları 3 yabancı kuruluşun havalimanı fonlarının, TAV'a uzun süredir büyük ilgi duyduğunu söyledi.
Şener, Deutsche Bank'ın özellikle havacılık sektörüne çok ilgili bir banka olduğunu vurgulayarak, şunları kaydetti:
“Bu 3 yabancı kuruluş da bizim yurt dışındaki hedef pazarlarımızda büyümede çok büyük bir sinerji katacaktır. İslam Kalkınma Bankası Orta Doğu'daki yatırımlarda bizi idarecilere çok iyi anlatacak. Avustralyalı Babcock Brown'ın ise Doğu Avrupa'daki yatırımlarımızda çok ciddi faydası olacaktır. Hisse satışından gelecek para TAV'ın bu pazarlardaki büyümesinde kullanılacak.
Biz bu yılın üçüncü çeyreğinde halka açılmayı planlıyoruz. Ne olursa olsun halka açıldığımızda da çoğunluk hissesi yabancılarda değil bizde olacak.”
Bölgesel bir güç olmanın bilinçli tercihleri olduğunu dile getiren Şener, “Ana üssümüz olan Türkiye'ye belirli bir yarı çap mesafesinde bulunan tüm ülkelere gitmek istiyoruz, çünkü inşaat, işletme bilgi kapasitemizle bu bölgedeki şirketler için önemli bir rakip olacağımızı biliyoruz. Çalışmalarımızı finans piyasalarının tüm olanaklarını kullanıyoruz” diye konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!