Tatlıses Asena'yı tehdit davasında beraat etti

Güncelleme Tarihi:

Tatlıses Asenayı tehdit davasında beraat etti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 14, 2006 13:08

Türkücü İbrahim Tatlıses, “Asena” adıyla tanınan oryantal Onur Çakmak'ı tehdit ettiği iddiasıyla yargılandığı davada beraat etti.

İstanbul 3. Sulh Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, tutuksuz sanık İbrahim Tatlıses katıldı. Müşteki Onur Çakmak ise duruşmaya gelmedi.

Tatlıses, kimlik tespiti sırasında “bekar” ve 5 çocuklu olduğunu, aylık gelirinin de “70-80 milyar lira” civarında bulunduğunu söyledi.

Hakim Mustafa Ersin'in, hakkında tehdit içeren beyanlarda bulunduğu ve Onur Çakmak'ın çalışmasını engellediğine dair iddialar olduğunu hatırlatması üzerine Tatlıses, şöyle konuştu:

“Ben onların hiçbirini söylemedim. İnsan sevdiği insanı tehdit etmez. Malum şahıs zaten halen çalışıyor. Öyle bir engellememiz yok. 'Ben bitti demeden bitmez' dememin nedeni de ben yüreğimdeki sevgiyi bitirmediğim içindir. Bunu basın alıp her şekle sokabilir, ama bu benim tehdit ettiğim anlamına gelmez.”

Tatlıses, Onur Çakmak ile 1 yıldır ilişkisini kesmiş durumda olduğunu söyledi.

Çakmak'ın avukatı Emin Vahap Şimşek ise sanığın beyanları ile müvekkilinin iç huzurunun bozulduğunu, bu beyanların birçok köşe yazarı ve sivil toplum kuruluşu tarafından tepkiyle karşılandığını belirterek, davada konusu sözlere ilişkin basında çıkan yazıları mahkemeye sundu.

Bunun üzerine söz alan Tatlıses, “Gözümüzün önünde 29 yerinden bıçaklanan kadınları yazmazlar. Çünkü ilgi görmez. İbrahim Tatlıses olduğu için, ilgi gördüğünden abartarak yazıyorlar” diye konuştu.

Kendisi lehine yazan kişilerin de olabileceğini belirten Tatlıses, ”Biz de bunları mı getirelim mahkemeye?” dedi.

Tatlıses'in avukatı Mahmut Şevket Küçük de müvekkilinin müştekiyi tehdit etme kastının olmadığını savunarak, müvekkilinin bir gönül ilişkisinin tek taraflı olarak bitirilemeyeceğini söylemeye çalıştığını anlattı. Küçük, ”Asena'yı seviyorum” ve “Namusumdur” başlıklı bazı gazete haberlerini mahkemeye sundu.

BERAAT KARARI

Son sözü sorulan Tatlıses, “O söylediğim de o zamandı. Şimdi aynı şeyleri söylemem mümkün değil. Ne seviyorum derim, ne sayıyorum derim, ne haysiyetim, ne de namusum derim. Kedi köpek değil, 5 sene birlikte olduğum insan” diye konuştu.

Hakim Mustafa Ersin, sanık hakkında TCK'nın “tehdit” suçunu düzenleyen 191. maddesi uyarınca cezalandırılması istemiyle dava açıldığını hatırlattı.

Sanığın müştekiyi tehdit etme amacıyla hareket etmediği, bir gönül ilişkisinin sonucu bu lafları söylediği, bu nedenle sanık hakkındaki suçlamanın manevi unsurunun gerçekleşmediği ve sanığın mahkumiyetini gerektirir yeterli delil elde edilemediğini belirten Ersin, Tatlıses'in beraatine karar verdi.

SEVGİLİLER GÜNÜ

İbrahim Tatlıses, adliyeden ayrıldığı sırada davaya ilişkin ne söyleyeceğini soran basın mensuplarına, “Bugün ne?” diye sordu ve sözlerine “Bugün 14 Şubat Sevgililer Günü. Geldiğimiz yere bakar mısın? Mahkemeye değil, yani geldiğimiz yere bakın” dedi.

Tatlıses, basın mensuplarının “Sevgililer Günü”nü kutladıktan sonra adliyeden ayrıldı.

İDDİANAMEDEN

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca hazırlanan iddianamede, Onur Çakmak'ın 4 Kasım 2004 tarihli suç duyurusu dilekçesinde, İbrahim Tatlıses ile ilişkisinin bittiğini basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurduğu, bunun ardından bir televizyon kanalının gece haberlerine katılan Tatlıses'in tehditte bulunduğuna yer verildiği belirtiliyordu.

İddianamede, Tatlıses'in “tehdit” suçunu düzenleyen eski TCK'nın 191. maddesi uyarınca 9 aya kadar hapis cezasına çarptırılması isteniyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!