Tatilini Van dağlarına tırmanarak geçiren Alman Profesör

Güncelleme Tarihi:

Tatilini Van dağlarına tırmanarak geçiren Alman Profesör
Oluşturulma Tarihi: Ekim 02, 2006 00:00

Almanya’nın Konstanz Üniversitesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kutsch Wolfram, iki yıldır tatilini geçirmek için geldiği Türkiye’de farklı özelliklerinden dolayı Van Gölü havzasındaki dağlara tırmanıyor. Prof. Dr. Wolfram, öğrencisi Markus Pehr ve arkadaşı mühendis İsmail Yumuşaklar’la birlikte Dağcılık Fedarasyonu Van Temsilcisi Fatih Eriş rehberliğinde Van Gölü havzasındaki Süphan, Nemrut, Tendürek ve Artos dağlarına tırmandı.

Van Gölü havzasının dağlarıyla önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Wolfram, Avrupa’daki Alp Dağları’nın dik oluşu dışında hiçbir özelliğinin bulunmadığını söylüyor. Van Gölü havzasındaki dağların ise farklı ve bilimsel açıdan da çok önemli özelliğe sahip olduğunu ifade ediyor: "Çaldıran ilçesindeki Tendürek Dağı sönmüş bir volkan ama inanılmaz derecede lav püskürtmüş ve ilginç bir görüntü sergiliyor. Bitlis’in Adilcevaz ile Ahlat ilçeleri arasındaki Süphan Dağı ise 4 bin metre yüksekliğinde sönmüş bir volkan, Tatvan ilçesindeki Nemrut Dağı, yaklaşık 3 bin metre yüksekliğinde Türkiye’nin en büyük krater gölüne sahip. Artos Dağı, dünyanın en iyi bitki çeşitliliğine sahip bir dağ. Dağların bu farklı özelliklerinden dolayı tatilimi Türkiye’de geçirmeyi tercih ediyorum."

Tırmanışlarını fotoğrafladığını da belirten Wolfram, görüntüleri Almanya’daki bazı konferanslarda slayt gösterisi olarak sunacağını belirtiyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!