Tatile geldi ayı saldırısına uğradı

Güncelleme Tarihi:

Tatile geldi ayı saldırısına uğradı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2007 14:30

GÜMÜŞHANE'nin Şiran İlçesi'nde ayı saldırısına uğrayan ve bacağından yaralanan 28 yaşındaki Mehmet Aydın tedavi altına alındı.

Haberin Devamı

Olay, Şiran İlçesi Telme Köyü'nde dün saat 14.00 sıralarında meydana geldi. Antalya'da mermerci olarak çalışan Mehmet Aydın tatil için geçen hafta köyüne geldi. Dün öğle saatlerinde köylülerin otlatmaya gönderdiği sürüye kurt saldırısı olduğunu duyan Mehmet Aydın ve ağabeyi Fikret Aydın, köye 3 kilometre uzaklıktaki Tavşan Pazarı Mevkii'ndeki sürüye bakmaya gitti. Fikret Aydın, çobanla birlikte sürüyle ilgilenirken, kardeşi Mehmet Aydın'ın kendilerinden uzakta bir ayıya doğru ilerlediğini gördü. Fikret Aydın'ın kardeşini uyarmasına rağmen Mehmet Aydın vahşi hayvanla karşı karşıya kaldı. Ayının pençe darbeleriyle testisleri ve sağ baldırından yaralanan Mehmet Aydın'ın bağırması üzerine ayı kaçtı. Ağabeyi tarafından Şiran Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Mehmet Aydın, buradan Gümüşhane Devlet Hastanesi'ne sevk edildi. Parçalanan kasları dikilen Aydın'ın hayati tehlikesi bulunmadığı belirtildi.
Ağabey Fikret Aydın, köyün sürüsüne kurt saldırısı olduğunu duyunca kardeşi ile birlikte sürünün yanına gittiklerini belirterek, şöyle konuştu:

Haberin Devamı

“Uzaktan ayıyı gördüm. Ona yakın olan kardeşimi uyarmak için seslendim. Ayının çamların altında olduğunu seslendiğim halde anlamamış. Ayının üzerine doğru gitti. Karşı karşıya geldikleri anda ayının saldırısına uğradı. Testisleri ve baldırından yaralandı. Mehmet bağırınca ayı bırakıp gitti. Kardeşimi sırtımızda traktörün gelebileceği noktaya kadar taşıdık. Sonra da köyden arabayla hastaneye getirdik.”

Mehmet Aydın, ayının ansızın karşısına çıkması sonucu kaçamadığını anlatırken, ağabeyinin ‘Önünde ayı var’ diye bağırdığını duymadığını belirterek, “Birden karşımla çıktı. Mesafe çok yakındı. Ne olduğunu anlamadan saldırdı. Yere düştüm. Bağırmaya başlayınca bırakıp kaçtı” diye konuştu.

Gümüşhane Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 3 saat süren ameliyatla Aydın'ın bacağından pençe ve diş darbeleriyle kopan kas dokuları yerine dikildi. Ameliyatı yapan Op.Dr. Murat Özekşi, hastanın kaslarında derin yaralanmalar olduğunu belirterek, “Sinir ve atardamarlarında yaralanma olmaması büyük şans. Sadece kopan kasları onardık. Hayati tehlikesi yok. Testislerinde de pençe yaraları vardı. Onlar da dikildi” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!