Güncelleme Tarihi:
“Tahşiyeciler” olarak bilinen gruba kumpas kurdukları iddiasıyla, firari sanık Fetullah Gülen ile Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün ve Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9’u tutuklu 33 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.
İstanbul 14’üncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmanın bugünkü oturumunda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu Savcılığı tarafından hazırlanan 333 sayfalık iddianame okundu.
İddianamenin okunmasının ardından savcı katılma talebinde bulunan müştekilerin taleplerinin kabulüne, tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesini istedi.
“TAHŞİYECİLERİ İLK KEZ SAVCILIKTA DUYDUM”
Duruşmada söz alan sanık avukatları müvekkillerinin tahliyelerini talep etti. Taleplerini mahkemeye ileten Samanyolu Yayın Grubu Başkanı Hidayet Karaca, tahşiye grubundan ilk kez savcılıkta haberdar olduğunu söyleyerek, " Samanyolu TV'de Tahşiyecilerle ilgili hiç haber yapılmış mı ? Hesabını veremeyeceğim hiçbir fiil yok. Tahliyemi talep ediyorum "dedi. Diğer tutuklu sanıkların da tahliye talebinde bulunmasının ardından mahkeme kararını açıklamak üzere duruşmaya ara verdi.
TAHLİYE TALEPLERİ REDDEDİLDİ
Ara kararını açıklayan mahkeme, atılı suçun niteliği, suçun vasfı, mevcut delil durumunu dikkate alarak tutuklu sanıkların tahliye taleplerini reddetti. Duruşma 29, 30 ve 31 Mart tarihine ertelendi.
İDDİANAMEDEN
İddianamede, bir numaralı sanık Fetullah Gülen ile örgüt yöneticiliği ile suçlanan Hidayet Karaca’nın "silahlı örgüt kurmak veya yönetmek", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 70 yıldan 235,5 yıla kadar hapsi isteniyor.
Eski emniyet müdürleri Ali Fuat Yılmazer, Yurt Atayün, Ömer Köse’nin de aralarında bulunduğu 9'u tutuklu diğer 31 sanığın ise, "silahlı örgüte üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "iftira" suçlarından toplam 63 yıl 4 aydan 228 yıla kadar hapis cezasına çarptırılmaları isteniyor.