Tartışılan türbanlı üyeler TBB’de

Güncelleme Tarihi:

Tartışılan türbanlı üyeler TBB’de
Oluşturulma Tarihi: Nisan 21, 2009 11:55

GAZİANTEP’in merkez Şahinbey İlçesi Belediye Meclisi’ne AKP’den üye seçilip ilk toplantıya türbanla katılarak CHP’li üyelerin tepkilerini çeken Tuğba Güngör ile Feray Aksoy, Türk Belediyeler Birliği üyeliğine (TBB) seçildi.

Gaziantep’i TBB’de temsil edecek 9 belediye başkanı, 2 belde belediye başkanı ve 2 meclis üyesi seçimle belirlendi. Seçimde, divan başkanlığını metropol Şahinbey İlçesi Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Tahmazoğlu yaptı. Nüfusları 100 binin üzerinde olan Şehitkamil’in Belediye Başkanı AKP’li Rıdvan Fadıloğlu ile Şahinbey Belediye Başkanı AKP’li Mehmet Tahmazoğlu’nun doğal üye olarak TBB’ye girmesi kararlaştırıldı. Seçimde AKP’li Nizip Belediye Başkanı H. Fevzi Akdoğan, AKP’li Oğuzeli Belediye Başkanı Bekir Öztekin, AKP’li Nurdağı Belediye Başkanı Orhan Yılmaz, AKP’li Araban Belediye Başkanı Mehmet Özdemir, AKP’li Karkamış Belediye Başkanı Nuh Kocaaslan, DP’li İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ, CHP’li Yavuzeli Belediye Başkanı Mustafa Kemal Sakaroğlu ilçe belediye başkanı olarak, AKP’li Sekili Belediye Başkanı Ali Saffet Kanpolat ve Kocatepe Belediye Başkanı Sıtkı Yücedağ ise belde belediye başkanı TBB’ye üye seçildi.

Oylamaya türbanla katılan Tuğba Güngör ve Ferah Aksoy, kendi partilerinden aday olan 7 erkek meclis üyesini geride bırakıp AKP’li üyelerin çoğunluğunun oyuyla TBB’ye seçildi.

Eşi Mehmet Uludağ AKP’den aday yapılmayınca 29 Mart yerel seçimlerinde DP’den aday olarak başkan seçilen ve daha sonra AKP’nin
‘Türbanlı’ diye şikayet ettiği İslahiye Belediye Başkanı Malike Uludağ da TBB’ye üye olarak seçildi. Uludağ, makamında görev yaptığı zamanlarda türbanını çıkarıp peruk takıyor.

Şahinbey Belediye Meclisi’nin ilk toplantısında İstiklal Marşı okunmamış, saygı duruşunda da bulunulmamıştı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!