Tarım işçileri kaza yaptı: 19 yaralı

Güncelleme Tarihi:

Tarım işçileri kaza yaptı: 19 yaralı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 12, 2011 22:52

ŞANLIURFA’da, tarım işçilerini taşıyan minibüs aşırı hız nedeniyle kontrolden çıkıp takla atarak devrildi. Can pazarının yaşandığı feci kazada aralarında çocuk ırgatların da bulunduğu 19 kişi yaralandı.

Haberin Devamı

Kaza, saat 20.00 sıralarında Şanlıurfa-Mardin karayolunun 32’inci kilometresinde meydana geldi. Mardin’den yola çıkan ve Ordu’ya fındık toplamaya giden fındık işçilerini taşıyan Zeynettin Kaya’nın kullandığı 01 ZT 664 plakalı minibüs, Çamlıdere Köyü yakınlarında aşırı hız nedeniyle kontrolden çıktı. Sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği minibüs, taklalar atarak yol ortasına devrildi. Minibüsün hurdaya döndüğü ve içerisinde bulunanların yola savrulduğu kaza, yoldan geçen sürücüler tarafından güvenlik güçlerine ihbar edildi. İhbarın ardından çok sayıda jandarma, ambulans ve İl Afet Acil Kurtarma görevlisi kaza yerine sevk edildi.

HER YERDE YARALI ARADILAR

Kazanın ardından yolda can pazarı yaşanırken, yaralanan sürücü Zeynettin Kaya, Hatice Kaya, Gurbet Kaya, Nurcan Kaya, Hanife Altay, Cihat Aktaş, Ayşe Aktaş, Nuri Öz, Sevda Öz, Hasıtel Akın ile isimleri öğrenilemeyen 9 yaralı ambulanslar ile hastanelere taşındı. Yaralılar kentteki farklı hastanelere sevk edilirken, jandarma ve sağlık görevlileri bu sırada bir yaralının küçük yaşlardaki çocuğun olmadığını söylemesi üzerine seferber oldu. Jandarma, sağlık görevlileri ve kaza yerinde toplananlar, yol kenarları ile minibüsün altı ile eşyalar arasında küçük çocuğu bulmak için çalışma başlattılar. Arama çalışmaları sırasında yaralı olduğu söylenen küçük çocuğun sivil araçla hastaneye götürüldüğü öğrenilince aramalara son verildi.

EŞYALARI KARAKOLA TAŞINDI

Feci kaza sonrası hurdaya dönen minibüs olay yerinde yapılan incelemenin ardından çekici yardımı ile kaldırıldı. Kazada etrafa saçılan yaralı tarım işçilerine ait eşyalar ise, çağrılan bir kamyonete yüklendi. Eşyalar sahiplerine teslim edilmek üzere Jandarma karakolu’na götürüldü. Kazayla ilgili soruşturma sürüyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!